WYJĄCA KIEROWNICA na dzień dobry!!!
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
WYJĄCA KIEROWNICA na dzień dobry!!!
cześć koledzy
chicałem się przywitać... nie no dobra chciałem prosić o porade - coś mi wyje (buczy) w kierownicy przy szybkim kręceniu (co dziwne nie zawsze), nie ma luzów więc nie bardzo wiem co to może być - czytałem na forum o jakiś łożyskach z tworzywa - mozna coś z tym zrobić np. przesmarować??
pozdrawiam skowi
chicałem się przywitać... nie no dobra chciałem prosić o porade - coś mi wyje (buczy) w kierownicy przy szybkim kręceniu (co dziwne nie zawsze), nie ma luzów więc nie bardzo wiem co to może być - czytałem na forum o jakiś łożyskach z tworzywa - mozna coś z tym zrobić np. przesmarować??
pozdrawiam skowi
-
-
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Oleje tzw. penetrujące powodują wypłukanie innych smarów, więc zawsze po takim "czyszczeniu" trzeba jeszcze posmarować. Jednak ich możliwosci usunięcia wilgoci są nieocenione, zwykłe oleje tego nie potrafią, z balistolu zmieszanego z wodą powstaje mleczna emulsja. Zapewne ma to negatywny wpływ na smarowanie jak i uniemożliwia odparowanie wilgoci. Nie ma więc środków uniwersalnych, ale stosowanie każdego w odpowiedniej sytuacji daje rezultaty.