problem z odpalaniem
Moderator: Albert_N
problem z odpalaniem
Witam, mam problem z odpaleniem samuraja po kiludniowym postoju lub przy niższej temperaturze. Prąd jest, kable WN nowe razem z kopułką i palcem rozdzielacza, nowy filtr paliwa .... i nie wiem co się dzieje, czasami trzeba próbować bardzo długo - nie chodzi o kilka sekund ale zdecydowanie dłużej. Jak się rozgrzeje to potem nie ma problemów i odpala od razu. Będę wdzięczna za pomoc
kobieta za kierownicą
Samurai - jeszcze niepełnoletni
Samurai - jeszcze niepełnoletni
Sprawdz zaworek wolnych obrotow, to taki dynx wykrecany do ktorego ida 2 przewody. (nie ten duzy czarny od ssania!).
Odlaczyc i wykrecic to to, podlaczyc spowrotem, przylozyc do tego ucho i niech ktos wlacza i wylacza zaplon, jak cyka to jest ok jak nie cyka do to wymiany.
W sumie jak tak sobie pomyslalem to zaworek wydaje sie ok jak nagrzany trzyma obroty. Sprawdz to co Ci koledzy pisza, ssanie automatyczne.
Odlaczyc i wykrecic to to, podlaczyc spowrotem, przylozyc do tego ucho i niech ktos wlacza i wylacza zaplon, jak cyka to jest ok jak nie cyka do to wymiany.
W sumie jak tak sobie pomyslalem to zaworek wydaje sie ok jak nagrzany trzyma obroty. Sprawdz to co Ci koledzy pisza, ssanie automatyczne.
Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
Bez ssania ciezko zapala w niskich temperaturach, z ssaniem wiecej pali na zimnym:) Cos za cos. Ale mozna sobie jakos to pomotac.
Zdejmij pokrywe z gaznika zanim uruchomisz silnik i sprawdz w jakim polozeniu masz pokrywe ssania, pewnie na maksa otwarta... Sproboj przyblokowac dzwigienke i wtedy odpalic.
Zdejmij pokrywe z gaznika zanim uruchomisz silnik i sprawdz w jakim polozeniu masz pokrywe ssania, pewnie na maksa otwarta... Sproboj przyblokowac dzwigienke i wtedy odpalic.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Re: problem z odpalaniem
Koledzy
czy na mrozie po wyciągnięciu ssania i zapalaniu należy mieć wcisniety pedal gazu?/
Mam wrażenie , że wtedy mi sie zalewa silnik?
Jal powinno sie zapalać?
pozdro
czy na mrozie po wyciągnięciu ssania i zapalaniu należy mieć wcisniety pedal gazu?/
Mam wrażenie , że wtedy mi sie zalewa silnik?
Jal powinno sie zapalać?
pozdro
Dariusz
Samuraj SJ410
Samuraj SJ410