Samurai z allegro
Moderator: Albert_N
Samurai z allegro
Koledzy ze względu na fakt że mam małe doświadczenie w branży aut terenowych a potrzebuje autka do przemieszczania sie po terenie w celach łowieckich,chciałbym poznac wasza opinie na temat tego autka http://www.allegro.pl/item494813735_suz ... _road.html
Re: Samurai z allegro
Jak masz za dużo kasy i tak dla krotochwili lubisz się jej pozbywać to jest to wybór dla Ciebiedruciak pisze:Koledzy ze względu na fakt że mam małe doświadczenie w branży aut terenowych a potrzebuje autka do przemieszczania sie po terenie w celach łowieckich,chciałbym poznac wasza opinie na temat tego autka http://www.allegro.pl/item494813735_suz ... _road.html

Jeśli kasa jest Ci miła to szukaj innego w niższej cenie.
Za o wiele mniejszy piniąndz znajdziesz porządnego samuraia , ta laleczka primo jest wysoko wyceniona , secundo szkoda Ci jej będzie tarmosić po krzaczorach , taka wyhuhana jest - ja bym do środka nawet bał się wejść bo te dywaniki ubrudze.
Chyba , ze auta nie potrzebujesz do lasu tylko do lansu po mieście - wtedy ok , dywaników nie pobrudzisz , lakieru nie porysujesz krzaczorami itp. Tylko wtedy za ta kase można kupić np bardziej szpanerską Rav4

Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Wizualnie git! Ale IMHO za taka kwotę lepiej kupić coś taniej i samemu doprowadzić do stanu używalności wg preferencji. Chyba, że nie masz ochoty na takie zabawy, ale to juz zupełnie inna para kaloszy. I do tego conajmniej niecodzienna postawa dla kogoś kto chce się bawic w terenie 
W paru miejscach być może zrobione po taniości - np nie wiadomego pochodzenia zawieszenie (co nie oznacza od razu, że złe), duża część liftu uzyskana na wieszakach, oponki to też najtańsze na rynku nalewy itd. itp.
Pewnie się czepiam i się nie znam, ale budzi wątpliwośći. A mechanicznie jesli chłopaki wykonali sumiennie opisaną w aukcji robotę to ok - tylko siadac i w błoto - o ile faktycznie nie szkoda byłoby tego pięknego lakierku

W paru miejscach być może zrobione po taniości - np nie wiadomego pochodzenia zawieszenie (co nie oznacza od razu, że złe), duża część liftu uzyskana na wieszakach, oponki to też najtańsze na rynku nalewy itd. itp.
Pewnie się czepiam i się nie znam, ale budzi wątpliwośći. A mechanicznie jesli chłopaki wykonali sumiennie opisaną w aukcji robotę to ok - tylko siadac i w błoto - o ile faktycznie nie szkoda byłoby tego pięknego lakierku

Samurai Santana 93' - dawno i nieprawda
P11.144
P11.144
to nie jest w cale tag drogo(nie wiem co dokładnie było zrobione). Dodajcie sobie koszt części, zrobienie tego przez zakład i doprowadzenie do dobrego stanu. Wiadomo że jeśli ktoś sam robi to wyjdzie taniej(ale nie koniecznie lepiej) ale policzcie wszystko jakbyście mieli auto oddaćdo kogoś i ktoś miałby to wszytko robić.
I nie mówię tego tak z powietrza tylko patrzę na ceny poszczególnych elementów i cenę zamontowania.
I nie mówię tego tak z powietrza tylko patrzę na ceny poszczególnych elementów i cenę zamontowania.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Nie jest? A co tam siedzi takiego szczegolnego? Ja na ten przyklad do tego co juz jest zrobione dolozylbym zawias OME (3500zl) , 4.16 - jakies 2000zl, zmienilbym opony - nastepne 2000zl, chocby glupiego lockrighta wrzucil - 1500zl.Razem wychodzi jakies 35 tysAdam.Ż pisze:to nie jest w cale tag drogo

Kapec, disco 300TDi '97,
Ogladalem tez na alegro Parcha od tego samego "producenta" i ta sama zasada - wizulanie ładnie. A jesli spojzec na flaki to kiszka stolcowa. Wszytko no name. Wiadomo tym sposobem zbijamy cene ale ..? ale pomalowanie na czerwono amorkow nie robi z nich od razu zajebistego zawiasu. Za 25 klocka to ta suza to zadne halo. Ogolnie jak widze "producentow" ktorzy motaja sprzety farba to jakos sceptycznie podchodze do tematu.
Ale brac i jezdzic ...bedzie Pan zadowolony.

To mi od razu przypomina sytuacje , ktora wynikla gdy zamawialem z miesiac temu komplet mostow do samuraia z allegro - koleś wolal 2 tysie za wyregenerowane mosty (czytaj pomalowane czarna farba , ktora nawet zeszla miejscami na tarcze) - zapytalem sie wtedy Pana zeby mi podal nazwe tej farby i gdzie ja mozna kupic - bo skoro za tyle sprzedaje to ja jako szanowana hiena musze tak sprobowac ze swoim tailami z rozbiorki co mi zostaje - jak moge podwoic cene czesci dzieki takiej cudownej farbie to chce od razu 10michur pisze:Ogladalem tez na alegro Parcha od tego samego "producenta" i ta sama zasada - wizulanie ładnie. A jesli spojzec na flaki to kiszka stolcowa. Wszytko no name. Wiadomo tym sposobem zbijamy cene ale ..? ale pomalowanie na czerwono amorkow nie robi z nich od razu zajebistego zawiasu. Za 25 klocka to ta suza to zadne halo. Ogolnie jak widze "producentow" ktorzy motaja sprzety farba to jakos sceptycznie podchodze do tematu.

Świszcząca Suka Stage I

nie wiem dokładnie co siedzi w środku.
Zawieszenie OME 4000 kąplet
Zderzak pod winde 1500-2000zł
Winda 2000
fotele kubełki z pasami 1000zł
opony + felgi jakieś 3000zł
blacharka (tu kompletny strzał) na gotowo 4000zł??
Oprócz blacharki to są ceny tylko za części. Dodaj jeszcze cenę za montaż w warsztacie...
w tym ogłoszeniu nie pisze że ma OME, ale za to winda jest droższa niż ja podałem. Ma jeszcze sprzęgło nowe, półosie calmini których nie liczyłem, silnik po remoncie itp.
Pododawaj Sobie(tu mowa do kapec) i podaj ile wyszło za całość. Plus jeszcze cena zakupu auta i zobaczysz ile wyjdzie.
I pomyśl jeszcze ile warsztat weźmie za zamontowanie tych wszystkich rzeczy.
Nikogo nie namawiam, nie zmuszam i nie chce nikogo reklamować.
Znam sytuacje z jednej jak i z drugiej strony dlatego piszę że jeśli opis jest prawdziwy to ta cena nie jest aż tak wygórowana(w stosunku do pracy i części włożonych w to auto)
Zawieszenie OME 4000 kąplet
Zderzak pod winde 1500-2000zł
Winda 2000
fotele kubełki z pasami 1000zł
opony + felgi jakieś 3000zł
blacharka (tu kompletny strzał) na gotowo 4000zł??
Oprócz blacharki to są ceny tylko za części. Dodaj jeszcze cenę za montaż w warsztacie...
w tym ogłoszeniu nie pisze że ma OME, ale za to winda jest droższa niż ja podałem. Ma jeszcze sprzęgło nowe, półosie calmini których nie liczyłem, silnik po remoncie itp.
Pododawaj Sobie(tu mowa do kapec) i podaj ile wyszło za całość. Plus jeszcze cena zakupu auta i zobaczysz ile wyjdzie.
I pomyśl jeszcze ile warsztat weźmie za zamontowanie tych wszystkich rzeczy.
Nikogo nie namawiam, nie zmuszam i nie chce nikogo reklamować.
Znam sytuacje z jednej jak i z drugiej strony dlatego piszę że jeśli opis jest prawdziwy to ta cena nie jest aż tak wygórowana(w stosunku do pracy i części włożonych w to auto)
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
-
Re: Samurai z allegro
za taką kase w życiu nie kupiłbym samuraja. 25 tysia??druciak pisze:Koledzy ze względu na fakt że mam małe doświadczenie w branży aut terenowych a potrzebuje autka do przemieszczania sie po terenie w celach łowieckich,chciałbym poznac wasza opinie na temat tego autka http://www.allegro.pl/item494813735_suz ... _road.html
qurawa co tam jest za taką kase?? chyba barek,gumowa lala i DVD

a poza tym wysiadanie z kubełków nie należy do najprzejemniejszych wiec na polowania odradzam

Muscel M 461-230 + Suza 93
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Wiesz.. Niektórzy nie mają czasu/ochoty na reanimację i motanie.. I nie mówie tu o tym konkretnym kupującym/aucie tylko ogólnie.Doktor200 pisze:kup za 4 tysie grata samuraja dodaj roznice 21 tys i bedziesz mial wymiatacza pod siebie zrobionego
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
- chiquito83
tylko ze jak kolega jest zupelnie zielony to wtopi 2 razy tyle w przeroznych "warsztatach" i bedzie sie bujal z wrakiem przez 2 lataDoktor200 pisze:kup za 4 tysie grata samuraja dodaj roznice 21 tys i bedziesz mial wymiatacza pod siebie zrobionego

poza tym nie sprecyzowal o jakie cele "lowieckie" mu chodzi

-
witam serdecznie,
samuraj za 26tysia, który jest gotowy do "walki z błotem" dla myśliwego do polowań i podejrzewam lekkiego terenu to wg mnie trochę za drogo,
na wstępie dodam iż Sami wygląda na dobrze przygotowanego i tutaj nie chciałbym się rozpisywać ze coś w nim jest "BE"
wg mnie mając kapitał 26 tysia (+ kasa na rejestracje) można pójść w kierunku innych modeli ze znaczkiem suzuki (vitara, jimny) lub innych marek.
vitare dostaniemy za ok 9 tys,
opony nalewki np popularne perschini 225/70/15 mieszczą się w seryjnym zawieszeniu ( wiem bo tak jeździłem ) koszt 800zł ( działają na standardowych oczkowych felgach.
wyciągarka do lekkiego terenu nie musi być mega super droga, wszak będzie używana sporadycznie do ratowania z wtopy a nie jako główny środek lokomocji samochodem w lagrze, wystarczą pozycje za ok 1,5tys
sumarycznie 9+0,8+1,5 = 11,3 tys, zostaje nam 14,7tys,
do uszczęśliwienia posiadacza vitary potrzeba jeszcze modyfikacji wlotu powietrza (snorker home made lub markowy) koszt homemade mało, znaczek 1,5 tys, do wyciągarki mocniejszy akumulator w przypadku optimy ok 900zł, dodatkowo zderzak przód delikatny pod windę ok 1000zł, zderzak tył prosty ok 500zł. Sumując
1,5+0.9+1.5 =3,9 tys, zostaje nam 10,8 tys,
zawieszenie, możemy zrobić kombinowane merc/samara za sume ok 500zł (osobiście nie polecam) ew zainwestować w zawiechę ze znaczkiem np OME za 3,5 tys. zostaje nam 7,3tys na wkład robocizny + ew niespodzianki po zakupowe, sadzę, że taka kasa za robociznę wystarczy nawet w znanych warsztatach 4x4,
mamy samochód na amortyzatorach i sprężynach , czyli otrzymujemy komfort jazdy a wydajemy podobnie.
samochód który ma stalowe zderzaki z wyciągarką, odpowiednimi kostkowymi oponami, dobrym aku, wlotem powietrza i markowym zawieszeniem,
można też zakupić jimnika za ok 15/16 tys, władować odp opony, pokusić się o wyciągarkę z odp zderzakiem za ok 3tys (zderz+wyciągarka) zrobić wlot powietrza za ok 1,5 tys i odłożyć ok 4 tys na robociznę zostaje nam na upartego na zawieche OME a wydajemy dalej ok 26tys
zyskujemy samochód na amorach i sprężynach, na dwóch sztywnych mostach rocznik '99/2000 a nie samochód z '89 lub '90
, wszak do polowań jeździ się po drogach a nie po bagnach
pozdrawiam i zachęcam do owocnej dyskusji .
samuraj za 26tysia, który jest gotowy do "walki z błotem" dla myśliwego do polowań i podejrzewam lekkiego terenu to wg mnie trochę za drogo,
na wstępie dodam iż Sami wygląda na dobrze przygotowanego i tutaj nie chciałbym się rozpisywać ze coś w nim jest "BE"
wg mnie mając kapitał 26 tysia (+ kasa na rejestracje) można pójść w kierunku innych modeli ze znaczkiem suzuki (vitara, jimny) lub innych marek.
vitare dostaniemy za ok 9 tys,
opony nalewki np popularne perschini 225/70/15 mieszczą się w seryjnym zawieszeniu ( wiem bo tak jeździłem ) koszt 800zł ( działają na standardowych oczkowych felgach.
wyciągarka do lekkiego terenu nie musi być mega super droga, wszak będzie używana sporadycznie do ratowania z wtopy a nie jako główny środek lokomocji samochodem w lagrze, wystarczą pozycje za ok 1,5tys
sumarycznie 9+0,8+1,5 = 11,3 tys, zostaje nam 14,7tys,
do uszczęśliwienia posiadacza vitary potrzeba jeszcze modyfikacji wlotu powietrza (snorker home made lub markowy) koszt homemade mało, znaczek 1,5 tys, do wyciągarki mocniejszy akumulator w przypadku optimy ok 900zł, dodatkowo zderzak przód delikatny pod windę ok 1000zł, zderzak tył prosty ok 500zł. Sumując
1,5+0.9+1.5 =3,9 tys, zostaje nam 10,8 tys,
zawieszenie, możemy zrobić kombinowane merc/samara za sume ok 500zł (osobiście nie polecam) ew zainwestować w zawiechę ze znaczkiem np OME za 3,5 tys. zostaje nam 7,3tys na wkład robocizny + ew niespodzianki po zakupowe, sadzę, że taka kasa za robociznę wystarczy nawet w znanych warsztatach 4x4,
mamy samochód na amortyzatorach i sprężynach , czyli otrzymujemy komfort jazdy a wydajemy podobnie.
samochód który ma stalowe zderzaki z wyciągarką, odpowiednimi kostkowymi oponami, dobrym aku, wlotem powietrza i markowym zawieszeniem,
można też zakupić jimnika za ok 15/16 tys, władować odp opony, pokusić się o wyciągarkę z odp zderzakiem za ok 3tys (zderz+wyciągarka) zrobić wlot powietrza za ok 1,5 tys i odłożyć ok 4 tys na robociznę zostaje nam na upartego na zawieche OME a wydajemy dalej ok 26tys

zyskujemy samochód na amorach i sprężynach, na dwóch sztywnych mostach rocznik '99/2000 a nie samochód z '89 lub '90
, wszak do polowań jeździ się po drogach a nie po bagnach

pozdrawiam i zachęcam do owocnej dyskusji .
-