silnik swifta gti w samuraju!!!! kto pomoże????
Moderator: Albert_N
silnik swifta gti w samuraju!!!! kto pomoże????
Witam
mam pytanie,jaką założyć obudowe termostatu do silnika swifta gti w samuraju, orginalna obudowa niemieści sie gdyż ściana grodziowa blokuje??? Obudowa od samuraja jest wieksza i niepasuje. Jeżeli przerabiał ktoś ten temat prosze o pomoc!!!! beelen@wp.pl
mam pytanie,jaką założyć obudowe termostatu do silnika swifta gti w samuraju, orginalna obudowa niemieści sie gdyż ściana grodziowa blokuje??? Obudowa od samuraja jest wieksza i niepasuje. Jeżeli przerabiał ktoś ten temat prosze o pomoc!!!! beelen@wp.pl
Re: silnik swifta gti w samuraju!!!! kto pomoże????
Młotka w domu nie masz
I żeby niebyło że to kasztan bo serio mowie

I żeby niebyło że to kasztan bo serio mowie

A co niby mialby mlotkiem zrobic??
Musisz obciac koncowke na ktora naklada sie waz i przystawac pod katem. raczej nie dobierzesz od niczego takiej gotowej.
Musisz obciac koncowke na ktora naklada sie waz i przystawac pod katem. raczej nie dobierzesz od niczego takiej gotowej.
Samurai 1.6 16v... in progress....
tzn jak przystawić po kątem
??

Raczej chodziło o przyspawać 

przyspawac oczywiscie.... pisalem prawie ze w biegu i tak jakos wyszlo;p
Możesz spróbować dać pokrywę ze swifta 1,3 zwykłego jak tu:
http://my.opera.com/myros/albums/show.dml?id=548369
Ale i tak aparat zapłonowy nie wchodzi całkiem. Konieczne jest wycięcie otworu w grodzi i przesunięcie nagrzewnicy.
Ale i tak aparat zapłonowy nie wchodzi całkiem. Konieczne jest wycięcie otworu w grodzi i przesunięcie nagrzewnicy.
samurai '88 4.16 GTI.
LR disko 200
LR disko 200
nic to nie pomorze to waz i tak wychodzi nie tam gdzie trzeba.myros pisze:Możesz spróbować dać pokrywę ze swifta 1,3 zwykłego jak tu:
a da rade pospawac ta obudowe bo to jakiś dziwny stop jest??? a ta obudowa od swifta wymniarami jest taka sama jak w gti??? silnik już zamontowany mam i założylem obudowe od samuraja poskładałem na silikonie i narazie działa bez termostatu ale musze to zmienić bo długo pewno tak niepociągnie 

Idzie tak trochę w dół po skosie w prawo - patrząc z przodu silnika - dla mnie dobrze, zamierzam zamontować chłodnicę z baleno 1,6 z wentylatorem (wiskoza samurajowska niestety czasem to za mało). Ta chłodnica jest szersza o jakieś 15 cm, wysoka taka sama, ma wlot właśnie z prawej strony, . http://my.opera.com/myros/albums/showpi ... re=9134467 Wentylator też nie koliduje z niczym (no, u mnie trochę z pompą wspomagania). Na razie to tylko w planach bo samuraj pod śniegiem, a chłodnicę będę miał w spadku dopiero na wiosnę.nic to nie pomorze to waz i tak wychodzi nie tam gdzie trzeba
Właściwie to ta pokrywka termostatu powinna pasować też z samuraja 1,3
samurai '88 4.16 GTI.
LR disko 200
LR disko 200
od samuraja niepasuje jest większa 

jesli Ci odpowiada wyjscie w lewa strone(twoja prawa) to ok. Przy oryginalnej chlodnicy wyjscie musi byc na prawo.
A ta obuodwa w swifcie jest z aulimium takze da sie ja spokojnie pospawac.
A ta obuodwa w swifcie jest z aulimium takze da sie ja spokojnie pospawac.
ja stawiam na motek 

teraz to czarna du...a -ale nadal szukam koyota
ok wielkie dzięki za pomoc. a kolega zmłotka nieodpuści wszystko młotkiem