Bester Locker - pytanie jak zrobić
Moderator: Albert_N
Bester Locker - pytanie jak zrobić
Nadszedł czas na zblokowanie tyłu i w związku z tym mam kilka pytań do znawców. Wiem że temat był wałkowany ale opcja szukaj nie działa lub nie umiem jej odpowiednio użyć. Oto pytania:
1. co z czym pospawać (jak ktoś ma zdjęcia to by było super gdyby udostępnił)
2. jaką metodą pospawać aby spawy się nie rozerwały
1. co z czym pospawać (jak ktoś ma zdjęcia to by było super gdyby udostępnił)
2. jaką metodą pospawać aby spawy się nie rozerwały
Samurai - żółw błotny
TLC J9 - wycieczkowóz
F800GS
TLC J9 - wycieczkowóz
F800GS
- marianek4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Bester Locker - pytanie jak zrobić
zastosować mini spool-a i po problemie.......
Żeby zastosować minispoola to trzeba go mieć - a nigdzie nie mogę na już znaleźć.Mam
Mam teraz most rozebrany i chcę zrobić besterlockera, a jak nie będzie robił to wtedy minispool
Mam teraz most rozebrany i chcę zrobić besterlockera, a jak nie będzie robił to wtedy minispool
Samurai - żółw błotny
TLC J9 - wycieczkowóz
F800GS
TLC J9 - wycieczkowóz
F800GS
musisz zablokować koła koronowe, np z satelitami
migomat lub elektroda otulona
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi
właśnie wyjeliśmy dyfer z 413 z besterlookerem.
wiec jak kolega ma taki sam to zun się będzie pozbywał dyfra, bo mu już do smochodu nie pasuje
a co do spawania to spawa sie dokładnie 16 spawów na satelitach i koronki się nie obrucą.
warto jeszcze zatosować drugi komplet podkładek pod satelity bo wtedy troche dłużej całosć wytrzymuje.
ale ogólni to jaknie pekną koronki to rozwali obudowe kosza.
wiec jak kolega ma taki sam to zun się będzie pozbywał dyfra, bo mu już do smochodu nie pasuje

a co do spawania to spawa sie dokładnie 16 spawów na satelitach i koronki się nie obrucą.
warto jeszcze zatosować drugi komplet podkładek pod satelity bo wtedy troche dłużej całosć wytrzymuje.
ale ogólni to jaknie pekną koronki to rozwali obudowe kosza.

Jacek trzeba by sprawdzić, czy to co mam w starym moście, będzie pasowało do oryginalnych półosi. Wydaje mi się, że chyba nie i będę musiał uśmiechnąć się do Zuna.Twardy pisze:musisz zablokować koła koronowe, np z satelitami
"Gonzo" is DEAD
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
No ale sezon Ci wytrzymało - to co narzekaszleszek pisze:......ale ogólni to jaknie pekną koronki to rozwali obudowe kosza.

Jeśli coś jest grzechu warte, to i grzech nie spróbować...
wytrzymło ale zdechlo w najmniej odpowiednim momęcie i placki z krakowa oklepały mi dupe na semaku.
ale to było dawno temu
ale to było dawno temu

mariusz a gonzo z tyłu nie jest na tojkowskich półosiach?
jak mnie pamieć nie myli (a zdarza sie to coraz rzadziej) to takie wlaśnie michał tam wkładal i ten spool chyba pod nie byl robiony
jak mnie pamieć nie myli (a zdarza sie to coraz rzadziej) to takie wlaśnie michał tam wkładal i ten spool chyba pod nie byl robiony
że na innych półosiach to wiem, ale Michał takie cuda i wianki w gonzo powyprawiał, że wszystko jest możliwe 

"Gonzo" is DEAD
wnioskuję z w/w wypowiedzi że bester jest wybuchowy, więc może ktoś ma namiary na jakiegoś sprawdzonego spoola
półosie mam seryjne, więc jak kolega Zun chce się pozbyć to jestem zainteresowany
półosie mam seryjne, więc jak kolega Zun chce się pozbyć to jestem zainteresowany
Samurai - żółw błotny
TLC J9 - wycieczkowóz
F800GS
TLC J9 - wycieczkowóz
F800GS
ja mam 2 lata pospawane i jest ok. działa tak samo jak spool tylko trzeba dobrze pospawać.
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne
moje bylo na 33" a obecnie zuna jest na 32" w simexie więc jaka szpera by nie była to coś wybuchnąć musi.