Witam! Jestem nowy i proszę o poradę!!
Moderator: Albert_N
- hunter33
- jestem tu nowy...
Witam! Jestem nowy i proszę o poradę!!
Jestem szczęśliwym posiadaczem Samuraia 1.3; 51KW 70KM! Od czasu kiedy go kupiłem ciągle świeci się kontrolka 4WD nawet przy wyłączonym napędzie! Napęd w 100% się rozłącza i na pewno działa przy załączeniu! Proszę o pomoc co może być przyczyną?? Z góry dziękuję!!!!
Re: Witam! Jestem nowy i proszę o poradę!!
czy szczęsliwym to sie jeszcze okaże 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
czujnik koło lewarka?
hunter33 pisze:Jestem szczęśliwym posiadaczem Samuraia 1.3; 51KW 70KM! Od czasu kiedy go kupiłem ciągle świeci się kontrolka 4WD nawet przy wyłączonym napędzie! Napęd w 100% się rozłącza i na pewno działa przy załączeniu! Proszę o pomoc co może być przyczyną?? Z góry dziękuję!!!!
Jak wleziesz pod auto, to obok lewarka od reduktora masz czujnik. Odlacz od niego kabel i zobacz czy kontrolka zgasnie, jesli nie zgasnie to jest zwarcie w instalacji. Jesli zgasnie co jest bardziej prawdopodobne, to wina czujnika, klucz bodajze 22 i odkrecamy delikwenta, trzeba uwazac zeby nie ukrecic kabelka. Po wyjeciu powinno byc widac co z nim nie tak, moze sie tylko zacial i wd40 oraz troche gimnastyki przywroci mu sprawnosc

Pozdrawiam
sj 425 606468554
Sam jesteś czujnik ..Mroczny pisze:czujnik

Włącznik..
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
-
Ty elektrycznie włączasz 4x4TomaszRT pisze:Włącznik..

- hunter33
- jestem tu nowy...
Dzięki Koledzy! Czyli to będzie wina tego włącznika a jakby co to gdzie można taki zakupić??
- hunter33
- jestem tu nowy...
Znalazłem coś takiego i pasuje czujnik od wstecznego!!
- apede
-
- Kontaktowanie:
Cieszymy sie ze pomyslnie usunales pierwsza usterke w swoim sztruclu. Ale nie krzycz tak tymi wykrzyknikami.

No niesamowite...hunter33 pisze:70KM!

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
jak napedy działaja to mozna zostawic jak jest - zawsze jak ktos wsiadzie to widzi lansiarsko swiecacy sie napis 4WD a chyba i tak malo kto uzywa tej kontrolki do sprawdzania czy ma wlaczone 2x4 czy 4x4 

był: SJ500, 1988
jest: jimniak, 2001
jest: jimniak, 2001
A ja mam 115KMapede pisze:No niesamowite...hunter33 pisze:70KM!

Skoro mówimy o czujnikach i włącznikach to podepnę się pod temat, czy ktoś z szanownych kolegów podłączał wiązkę od silnika BMW 1.8i M40 do tablicy Sj413? Chodzi mi głównie o kontrolki, obrotomierz i temperaturę , bo mam tylko kierunki, kontrolkę świateł długich i awaryjnych. Poproszę o poradę i pozdrawiam.

Jogi
Galloper LWB - turysta
Tzn z czym konkretnie masz problem, kontrolka ladowania z alternatora, olej i temperatura z czujnikow, trzeba tylko odnalezc odpowiednie kabelki w wiazce. Do tego celu przydal by sie schemat, mozna tez na piechotke, nie wiem jaki zaplon jest w tym silniku, jak ma zwykla cewke, to obrotomierz z cewki i gotowe. Kontrolka oleju bedzie dzialac na 100%, z temperatura moze byc problem, bo jak sie nie zgra czujnik z zegarem to bedzie glupoty pokazywal.Jogi4x4 pisze:A ja mam 115KMapede pisze:No niesamowite...hunter33 pisze:70KM!![]()
![]()
Skoro mówimy o czujnikach i włącznikach to podepnę się pod temat, czy ktoś z szanownych kolegów podłączał wiązkę od silnika BMW 1.8i M40 do tablicy Sj413? Chodzi mi głównie o kontrolki, obrotomierz i temperaturę , bo mam tylko kierunki, kontrolkę świateł długich i awaryjnych. Poproszę o poradę i pozdrawiam.![]()
Jogi
Pozdrawiam
sj 425 606468554
No właśnie problem taki że trzeba znaleźć w wiązce BMW i podłączyć do wiązki Suzuki, bo kontrolka od oleju świeci mi się teraz cały czas. Jest cewka więc z obrotomierzem problem rozwiązany, a reszta na piechotkę. 

Galloper LWB - turysta