tak wiem mozna by podlaczyc wtrysk jednak to nie wchodzi w gre

Moderator: Albert_N
Można podłączyć woltomierz i mieć wgląd w skład mieszanki onlinestasió pisze:moja vitka jest na gazniku, jednak bylem zmuszony wymienic kolektor wydechowy no i trafil mi sie taki z sonda. czy mozna by jakos ja wykorzystac? jakos podlaczyc jakis voltomierz czy whatever aby np odczytywac sklad mieszanki ?
tak wiem mozna by podlaczyc wtrysk jednak to nie wchodzi w gre
a jak to dokladnie podlaczyc ? moja sonda ma (chyba) 4 kabelkiKostuch pisze:Można podłączyć woltomierz i mieć wgląd w skład mieszanki onlinestasió pisze:moja vitka jest na gazniku, jednak bylem zmuszony wymienic kolektor wydechowy no i trafil mi sie taki z sonda. czy mozna by jakos ja wykorzystac? jakos podlaczyc jakis voltomierz czy whatever aby np odczytywac sklad mieszanki ?
tak wiem mozna by podlaczyc wtrysk jednak to nie wchodzi w gre.
oczywiscie chodzilo mi o domofon.jarekstryszawa pisze:Ale nie powiedziałeś czy chodzi Ci o podłączenie do telefonu czy woltomierza?
wiem wiem. jakos nie chcialo mi sie odpisywac dowcipnisiowi.jarekstryszawa pisze:Kamień spadł mi z serca- znaczy wiesz, że Cię ładują w balona. Ale masz poczucie humoru
Podłaczasz +12 i mase. Kolejność kabelków nie ma znaczenia. Zazwyczaj grzanie sondy podłącza się pod przekaźnik pompy paliwa. O ile się nie mylę, to w niektórych samochodach procesem podgrzewania sondy steruje sterownik silnika.tylko co podlacza sie pod grzalke?
a jesli sonda bedzie juz bardzo goraca (silnik pochodzi do rozgrzania) to bedzie wskazywac cos na wyjsciu bez podlaczania plusa do grzalki ? jak dziala sonda? tam sie indukuje jakies napiecie ? czy po prostu zawsze musi byc podane + 12 zeby na wyjsciu cos pokazala?Wilku pisze:Podłaczasz +12 i mase. Kolejność kabelków nie ma znaczenia. Zazwyczaj grzanie sondy podłącza się pod przekaźnik pompy paliwa. O ile się nie mylę, to w niektórych samochodach procesem podgrzewania sondy steruje sterownik silnika.tylko co podlacza sie pod grzalke?
Sonda pracuje, jak osiągnie temp. około 300 stopni. I może pracować do około 900 stopni. Nie ma na to wpływu grzałka.
Pzdr, W
Źródło: http://www.ngkntk.pl/Zasada_dzialania_s ... 343.0.htmlKorpus z dwutlenku cyrkonu zaczyna przewodzić jony tlenu od temperatury ok. 300°C. Jeśli po obu stronach korpusu z dwutlenku cyrkonu powstanie różna koncentracja jonów tlenów, to dzięki szczególnym właściwościom korpusu zostaje wytworzone napięcie. W wypadku ubogiego stosunku paliwa do powietrza wytwarza się niskie napięcie. Jeśli stosunek ten jest bogaty, napięcie będzie wysokie.
Wilku pisze:Źródło: http://www.ngkntk.pl/Zasada_dzialania_s ... 343.0.htmlKorpus z dwutlenku cyrkonu zaczyna przewodzić jony tlenu od temperatury ok. 300°C. Jeśli po obu stronach korpusu z dwutlenku cyrkonu powstanie różna koncentracja jonów tlenów, to dzięki szczególnym właściwościom korpusu zostaje wytworzone napięcie. W wypadku ubogiego stosunku paliwa do powietrza wytwarza się niskie napięcie. Jeśli stosunek ten jest bogaty, napięcie będzie wysokie.
Teoretycznie przy mieszance stechiometrycznej powienineś uzyskać na sondzie napięcie około 0,5V (przewod sygnalowy - masa). Przy pedale wciśniętym w podłogę powinno być bogato, czyli napięcie do około 1V. W praktyce zastanawiam się, czy będziesz w stanie miarodajnie odczytać napięcie na sondzie zwykłym miernikiem. Nawet jak odczytasz, to co z tym fantem zrobisz?
Sonde możesz wykorzystać do sterowania dawką paliwa LPG. Wystarczy do tego prosty sterownik i silnik krokowy, a już będziesz mial instalację 2 generacji. Ale chyba nie masz instalacji gazowej.
Pzdr, W
Tylko że taki wskazówkowy wskaźnik wysterowania ma stosunkowo małą impedancję wejściową w stosunku do wskaźników cyfrowych.EROW1 pisze:u mnie do tych celów sprawdzał się wymontowany wskaźnik wysterowania z radia amator (wskazówka) idealny bo max wychył ma przy 1,1V czyli skala pasuje. mierniki cyfrowe nie bardzo się spisują imho wskazówka lepsza.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości