Dostępność części do LJ80
Moderator: Albert_N
Dostępność części do LJ80
Mam możliwość kupienia LJ80 w dobrej cenie. Nie wiem jednak jak jest z dostępnością części do tego autka. Czy dużo części pasuje od np samuraja? Auto posiada seryjny silnik 800ccm. Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
Re: Dostępność części do LJ80
Podstawowe materiały eksploatacyjne są do zdobycia, reszta to tylko praktycznie używki. Mnie uszkodzony przegub, a potem ukręcona półośka zniechęciły do aut których produkcja zakończyła sie dawno. To się LJtki pozbyłem. Sympatyczne autko, tylko cierpliwości więcej trzeba.
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...
bardzo fajne auto
i robi w terenie o niebo lepiej od samuraja
z czesciami bywa roznie
znajomy ostatni szukal reduktora a znalazl reduktor, skrzynie i mosty i dal za to okolo 1000 zl
wiec taniej niz do samuraja
ale czasme bywaja problemy
trzeba szukac i dopasowywac
i robi w terenie o niebo lepiej od samuraja

z czesciami bywa roznie
znajomy ostatni szukal reduktora a znalazl reduktor, skrzynie i mosty i dal za to okolo 1000 zl
wiec taniej niz do samuraja
ale czasme bywaja problemy
trzeba szukac i dopasowywac
biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
- drzewiasty
-
Wspaniały samochodzik... miałem przyjemność być właścicielem przez rok czasu i sporo kilometrów przez ten czas nawinąłem, w porównaniu do samurai'a nie ma porównania
naprawdę dzielna konstrukcja, super reduktor, a silnik 800 zaskakuje elastycznością
miałem zrobiony lift na resorach i na budzie postawiony na 30' BFG MT+ blokada tyłu
w terenie nie do pokonania... jedno co może przeszkadzać to częsta obsługa hamulców... bębny z przodu i brak samo regulatorów jest denerwujący dlatego warto pomyśleć o przeszczepie tarczy z samca... z częściami różnie zależy co potrzebne, eksloatacyjne czyli filtry, łożyska, elementy zawiechy nawet alternator bez problemu dostaniesz w sklepie, części blacharskie to już gorzej e-bay ratuje sprawę ale trzeba wybulić trochę kasy... trzeba szukać innych właścicieli tych pojazdów, każdy Lj-tkowiec ma jakieś graty i jak się zapuka do odpowiednich drzwi w odpowiedni sposób to można się dogadać
chyba najgorzej sprawa ma się z przeniesieniem napędu czyli skrzynia reduktor wały mosty bo o ile silnik był tez montowany w suzuki carry (F8A) i części do niego są dostępne o tyle w/w graty to typowo LJ80
Jeśli kupujesz bez hard topa to pogódź sie z tym ze pozostaje Ci plandeka... hard top'y do tych samochodów to rarytasy,a na obczyźnie nawet jak spotkasz to cena może Cie zabić
jak masz okazje z hard topem to możesz odzyskać spora cześć kaski wydanej na wynalazka wystawiając na aukcji takowy
powodzenia i koniecznie wklej foty jak zakupisz dziada 

LJ80 HardTop 
Samurai 1.9TD
Jimny 1.3 VVT
Santana 95' 1.3LPG
Jimny Ranger:M13A+LPG;Lovells

Samurai 1.9TD
Jimny 1.3 VVT
Santana 95' 1.3LPG
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Jestem pod wrażeniemKostuch pisze:LJ80 megafajny jest![]()
To mój (jeszcze nie dokończony)
Kupuj - części się znajdą!

Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15
- drzewiasty
-
ma styl, a siedzenia widze takie jak w moim były
Pozdrawiam

LJ80 HardTop 
Samurai 1.9TD
Jimny 1.3 VVT
Santana 95' 1.3LPG

Samurai 1.9TD
Jimny 1.3 VVT
Santana 95' 1.3LPG
To ona. Wabi się "brzydula"Albert_N pisze:![]()
piekny !

No i po przejażdżce brzydulą jazda samuraiem jest komfortowa

To kiedy Albert jedziemy "dżipami" lansować się po bulwarach???
@drzewiasty
Siedzenia są z malucha (kultowe - lotnicze). Ledwo weszły na szerokość a maluch raczej nie poraża szerokością...
no cos tam dzisiaj grzebalem... motor pali tylko tylna zawiecha nieskonczona..
jeszcze troszke
ale kolorem bedziemy pasowac
jeszcze troszke

ale kolorem bedziemy pasowac

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
http://www.lj10.com/lj80sales/page2.htm
jak widac pasów bezpieczenstwa nie uswiadczysz, a z ulotek wiadc że pałąk był w opcji, beztroskie lata 80te
jak widac pasów bezpieczenstwa nie uswiadczysz, a z ulotek wiadc że pałąk był w opcji, beztroskie lata 80te

E tam, taki sobie wycieczkowózKostuch pisze:LJ80 megafajny jest![]()

LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Eee... że tak powiem koledzy bo zgubiłem trop... Niby z Wawki a tablice z moich stron?? Tylko rejestracja u nas czy mozna was uswiadczyć w okolicznych szuwarach?? 

Samurai Santana 93' - dawno i nieprawda
P11.144
P11.144
To żeby zmylić przeciwnikakfs pisze:Eee... że tak powiem koledzy bo zgubiłem trop... Niby z Wawki a tablice z moich stron?? Tylko rejestracja u nas czy mozna was uswiadczyć w okolicznych szuwarach??

A poważnie, to rejestrowanie samochodów w stolicy i płacenie stawek OC tego regionu należy unikać. Rocznie można nieźle przyoszczędzić