W moim właśnie odpadł pierścień obudowy (kosza) do którego przykręcony jest talerz

Służył dzielnie dwa lata.... i tylko dwa.
Gdyby ktoś z kolegów miał przypadkiem taką uszkodzoną blokadkę to chętnie odkupie na części. Jak coś to na priva prosze.
Moderator: Albert_N
Ja mam taka blokade po wybuchu, ale tam popekal kosz w najcienszych miejscach, czyli tam, gdzie od srodka kosza sa sprezyny popychajace tlok. Niemniej blokada dala sie naprawic i dla wzmocnienia nakladany jest na nia pierscien z kawalka rury duzej srednicy. Przy okazji naprawy zostaly wymienione wszelkie elementy gumowe, sprezyny i inne duperele, ktore po prostu zamowilem w ARB wg schematu sciagnietego z ich strony - kosz mozesz zamowic bez problemu.Maciek 100 pisze:Ma ktoś jakieś przykre doświadczenia z ARB w samuraiu ?
W moim właśnie odpadł pierścień obudowy (kosza) do którego przykręcony jest talerz![]()
Służył dzielnie dwa lata.... i tylko dwa.
Gdyby ktoś z kolegów miał przypadkiem taką uszkodzoną blokadkę to chętnie odkupie na części. Jak coś to na priva prosze.
Przypuszczalem, ze cos musialo byc rozkrecone - wszystkie moje awarie dyfrow byly spowodowane samorozkreceniami. ARB ktorego wspominalem tez polegl z powodu ukrecenia taleza, a nie sam z siebie.Maciek 100 pisze: Myślę ze pośrednią przyczyną tej awarii mogło być poluzowanie śrub talerza.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości