Wymiana zegarów SAMURAI
Moderator: Albert_N
Wymiana zegarów SAMURAI
mam samuraja ( najprawdopodobniej 92 rok )
1.3 gaznik
mam zegary bez obrotomierza, chce wpakowac z obrotomierzem, czy przekladke mozna zrobic "z marszu" czy tez potrzebna jakas przerobka w wiazce ?
tomasz
1.3 gaznik
mam zegary bez obrotomierza, chce wpakowac z obrotomierzem, czy przekladke mozna zrobic "z marszu" czy tez potrzebna jakas przerobka w wiazce ?
tomasz
Re: Wymiana zegarów SAMURAI
wyciągasz stare zegary, zakładasz nowe i cieszysz się obrotomierzem
poza tym opcja "szukaj" było chyba zylion razy

szukalem szukalem, poszukam jeszcze jak znajde przekleje
no to moze podaj slowo "kluczowe" do opcji szukajMuchozol pisze:wyciągasz stare zegary, zakładasz nowe i cieszysz się obrotomierzem![]()

W tej chwili nie możesz użyć wyszukiwarki. Spróbuj ponownie za chwilę.

niekoniecznie... ja mam zegary bez obrotomierza, w szafie leza te z obrotomierzem, wtyczki pasuja ale uklad kabli jest zupelnie inny i trzeba poprzekladac pare kabli. Takze nie pasuje P&P, moze sa tez takie zegary ktore bez kombinacji dzialaja, niewiem.Muchozol pisze:wyciągasz stare zegary, zakładasz nowe i cieszysz się obrotomierzem![]()
Samurai 1.6 16v... in progress....
też bym tak nie powiedział że tylko przepinasz wtyczki i jest...
Ja u siebie mam zegary z obrotomierzem od gaźnika. Chciałem zrobić przekładkę wskaźnika od paliwa z zegarów od wtrysku i jest inny. Układ przewodów inny, inna liczba przewodów(np. właśnie do wskaźnika paliwa), inny układ kostek i przewodów w kostkach...
Ja u siebie mam zegary z obrotomierzem od gaźnika. Chciałem zrobić przekładkę wskaźnika od paliwa z zegarów od wtrysku i jest inny. Układ przewodów inny, inna liczba przewodów(np. właśnie do wskaźnika paliwa), inny układ kostek i przewodów w kostkach...
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Mam Samuraia gaźnikowego z 1989. Zauważyłem dzisiaj w słońcu, że ma jednak kontrolkę check engine! To znaczy, że mam zegary od wtryskowego? Może to by tłumaczyło, dlaczego nie działa mi wskaźnik paliwa...
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
w gazniku tez bywal check engine. Co do paliwa do sprawdz najpierw czy jest przejscie na kablu ze zbiornika do zegarow, jak jest ok to trzeba spradzic plywak w zbiorniku.
Samurai 1.6 16v... in progress....