Silnik przygasa
Moderator: Albert_N
Silnik przygasa
Wczoraj wyjechałem kawałek i niestety ledwo powróciłem.
Po odpaleniu autka obroty są nierówne między 1200-1500, po lekkim podgrzaniu zaczyna równiej pracować niestety jak złapie temperaturę gaśnie silnik. Mam też gazior i jest dokładnie to samo, jak tylko się nagrzeje silnik gaśnie, nie da rady odpalić. Schłodzony pali na pierwszego kopa. Miałem problemy z temperaturą wyjąłem termostat, więc obieg jest pełny od razu.
Po odpaleniu autka obroty są nierówne między 1200-1500, po lekkim podgrzaniu zaczyna równiej pracować niestety jak złapie temperaturę gaśnie silnik. Mam też gazior i jest dokładnie to samo, jak tylko się nagrzeje silnik gaśnie, nie da rady odpalić. Schłodzony pali na pierwszego kopa. Miałem problemy z temperaturą wyjąłem termostat, więc obieg jest pełny od razu.
Re: Silnik przygasa
Czasami zle luzy zaworowe powoduja podobny efekt.
Przynajmniej u mnie kilka razy tak bylo.
Przynajmniej u mnie kilka razy tak bylo.
Vitara 30''
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Kiedyś miałem tak w Gaziku z S-21, po rozgrzaniu silnika kleił się przerywacz, po zwiększeniu przerwy uspokoiło się. Nie wiem jednak, o jakim aucie mowa w temacie..... 

No o GAZie przecież pisze, więc trafiłeśseba4x4 pisze:Kiedyś miałem tak w Gaziku z S-21, po rozgrzaniu silnika kleił się przerywacz, po zwiększeniu przerwy uspokoiło się. Nie wiem jednak, o jakim aucie mowa w temacie.....

mar_celi pisze:... Mam też gazior ...
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
No tak najważniejszego nie było w końcu ja wiem czym jeżdżę 
Suzuki Samurai 1.3 wtryskol, rozebrałem kopułkę, przeczyściłem, niestety odpaliłem zagrzał siei to samo. Musze jeszcze sprawdzić cewkę.

Suzuki Samurai 1.3 wtryskol, rozebrałem kopułkę, przeczyściłem, niestety odpaliłem zagrzał siei to samo. Musze jeszcze sprawdzić cewkę.
Zamień się z kimś chwilowo na aparat zapłonowy - ludzie mieli takie przypadki z czujnikiem halla.
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
U mnie walnięty czujnik Hala skutkował nie odpaleniem silnika po zgaszeniu, czekałem jakiś czas i silnik odpalał. Nigdy nie zgasł w czasie jazdy. Nie zmienia to faktu, że może w tym przypadku jest inaczej......Kostuch pisze:Zamień się z kimś chwilowo na aparat zapłonowy - ludzie mieli takie przypadki z czujnikiem halla.
Wczoraj sprawdziłem cewkę weraz z elektroniką, to samo. Dziś może jeszcze podmienię koledze komputer, znaczy wypożyczę i przepnę wtyczki. Jeżeli będzie to samo może kolega wypożyczy mi aparata. Jak będę wymieniał to zaznzczyć jak był ustawiony?
-
-
Pamiętaj też o odpowiednim ustawieniu palca, bo jak źle go wsadzisz, to nie odpali (bez skojarzeń).mar_celi pisze:Wczoraj sprawdziłem cewkę weraz z elektroniką, to samo. Dziś może jeszcze podmienię koledze komputer, znaczy wypożyczę i przepnę wtyczki. Jeżeli będzie to samo może kolega wypożyczy mi aparata. Jak będę wymieniał to zaznzczyć jak był ustawiony?
jak już zdechnie , to cewka nie jest gorąća:)
miałem tak kiedyś w wołdze, ciepły nie odpali z rozrusznika , a na lince na 2 metrach...
miałem tak kiedyś w wołdze, ciepły nie odpali z rozrusznika , a na lince na 2 metrach...
No i sprawa się skomplikowała. Dzięki za podpowiedź tak myślałem ale nie byłem pewny. Czyli w jakij pozycji go wyjmę w tej samej muszę załadować. A ustawienie aparatu o ilę może być przesunięcie żeby było w miarę normalnie, chodzi mi o sprawdzenie. Wiec jak u siebie zaznaczę to ustawię u kolegi to samo gożej będzie kolegi aparat w moją zuzę ustawiać.
@mar_celi
Ja już Ci mówiłem że 5l benzyny załatwi temat.
A od Małpy gratów nie wyciągaj bo też nie wiadomo czy działają 
Ja już Ci mówiłem że 5l benzyny załatwi temat.

Suzuki Samurai 1,9 TD LONG
Przewody i świece wymieniłem przedz sezonem od tego czasu za dużo wypraw to nie było.matchbox pisze:Może być też któryś z przewodów WN.
Moze jeszcze komputer przepnę.