wtrysk czy gaźnik ?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

GrabarzQ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

wtrysk czy gaźnik ?

Post autor: GrabarzQ » wt lip 28, 2009 9:10 pm

nosi mnie na samuraia , i chciałbym coś kupić max do 2 tygodni , pytanie do doświadczonych wyjadaczy , czy silnik na gaźniku daje radę w terenie ?? słyszałem bardzo rozbieżne opinie , martwi mnie jedna z zasłyszanych , że przy przechyłach , zjazdach podjazdach itp zaczynają się jaja pt. brak paliwa , zalewanie - co za tym idzie gaśnięcie w najmniej oczekiwanym/odpowiednim momencie ; czy rzeczywiście jest tak źle ? czy można w miarę bez stresu kupić parcha na gaźniku , czy jednak zdecydowanie szukać z motorem na wtrysku ?
z góry dzięki za konstruktywne odpowiedzi , szczególnie z uzasadnieniem dlaczego tak/nie
pozdr

Awatar użytkownika
Salata123

Kontaktowanie:

Re: wtrysk czy gaźnik ?

Post autor: Salata123 » wt lip 28, 2009 9:14 pm

wtrysk
Suzuki SJ 410
GG: 1101137
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
PI7er

Post autor: PI7er » wt lip 28, 2009 9:41 pm

Nie skupiac sie nad systemem zasilania tylko aby auto bylo warte swojej ceny, gaznik zawsze mozna zmienic na inny ( z seryjnym ganzikiem bywaly problemy)
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr

GrabarzQ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: GrabarzQ » wt lip 28, 2009 9:42 pm

może źle sformuowałem posta , despradosy w większej ilości tak działają ; czy szukać koniecznie na wtrysku , czy na gaźniku też da radę się pobawić bez w@#$ania , że co chwilę gaśnie ?

Awatar użytkownika
viperecki

Post autor: viperecki » wt lip 28, 2009 10:00 pm

na gażniku też się jeździ i to całkim fajnie tyle że jak masz kaskę to szukaj wtrysku bo mamwięcej mocy i mnie awaryjny
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu ;)5.12 w mostach itp itd

GrabarzQ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: GrabarzQ » wt lip 28, 2009 10:12 pm

powiem tak , jeśli o kase chodzi - mam nie mam - pojęcie względne - nie ukrywam że chcę kupić coś w miarę budżetowego - zawsze można dłubać zabawkę lub zmienić jak zajawię się totalnie na ostry teren :D , póki co chciałem wiedzieć czy gaźnik = dyskwalifikacja czy niekoniecznie

Jurand_sp
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jurand_sp » śr lip 29, 2009 12:15 am

Witam , pierwszą rzeczą jaką wymieniłem w suce zaraz po zakupie to był właśnie gaźnik, ale po pierwszym tankowaniu po wymianie zwrócił mi się koszt wymiany :) ( przed wymiana ponad 15L/100 na czarnym ) i teraz jest wszystko ok, ale jak masz możliwości to raczej szukaj czegoś na wtrysku.

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » śr lip 29, 2009 9:03 am

GrabarzQ pisze:powiem tak , jeśli o kase chodzi - mam nie mam - pojęcie względne - nie ukrywam że chcę kupić coś w miarę budżetowego - zawsze można dłubać zabawkę lub zmienić jak zajawię się totalnie na ostry teren :D , póki co chciałem wiedzieć czy gaźnik = dyskwalifikacja czy niekoniecznie
Jak masz zaufanego speca od gaźników (albo sam je ogarniasz), to bierz gaźnik.
W przeciwnym wypadku bierz wtrysk.
Z wtryskiem będzie teoretycznie drożej ze względu na rocznik (>90), ale to nie reguła.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
pawely60

Post autor: pawely60 » śr lip 29, 2009 1:29 pm

wtrysk polecam,jakieś 2 km mocy więcej :) i czasami problemów więcej,bo pompka paliwowa elektryczna,komputer i kody błędów poznasz.,itp.a tak pozatym z postempem trza iść- :)2 wtrysk jest ok
Wszystko co jest rodzaju żeńskiego zawsze jest q-wa zagadką

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”