Osłony pod auto
Moderator: Albert_N
Osłony pod auto
Witam, wszedlem dzis pod auto po wczorejszym wypadzie w bieszczady i lekko sie przerazilem: zagiety amorek skretu, porysowane od kamieni waly i slady otarc i wgiecia na mostach , otarcia na reduktorze. Jednym slowem makabra. Zastanawiam sie teraz co z tym zrobic, tzn jak sie zabezpieczyc przed takimi uszkodzeniami. Oslone pod bakiem mam, pod reduktor pewnie zrobie podobna jak kiedys widzialem na forum, ale co z reszta. Jak zabezpieczyc waly, drazki kierownicze i inne delikatne miejsca nie dodajac jednoczesnei 300kg stali i nie tracac wlasnosci terenowych. Jesli ktos ma jakies oslony u siebie lub jakis pomysl co z tym fantem zrobic to bardzo prosdze o info i ewentualne zdjecie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
sj 425 606468554
Re: Osłony pod auto
Ciężko będzie zrobić osłone na wał ale proponuje puścić pod nim rurki i przyspawać je do czegoś stabilnego.
Wierne K260 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
jeździć uważniej to obejdzie się bez osłon 

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Adam.Ż pisze:jeździć uważniej to obejdzie się bez osłon
Bylo uwaznie, tylko sie zadek z przechylonej plyty zeslizgnal, pozniej trzeba bylo jakos wyjechac a szanse na pomoc nikle.
Pozdrawiam
sj 425 606468554
możesz rozwinąć myśl lub naszkicować ? bo moja wyobraźnia tak daleko nie sięgaDami pisze:Ciężko będzie zrobić osłone na wał ale proponuje puścić pod nim rurki i przyspawać je do czegoś stabilnego.
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi
Np u mnie w K260 pod przednim wałem była taka belka która była przyspawana do ramy. Ale teraz przy SPOA kąt pod którym wał idzie jest inny i belke trzeba było wyciąć ;pTwardy pisze:możesz rozwinąć myśl lub naszkicować ? bo moja wyobraźnia tak daleko nie sięgaDami pisze:Ciężko będzie zrobić osłone na wał ale proponuje puścić pod nim rurki i przyspawać je do czegoś stabilnego.
Wierne K260 

kalamburyTwardy pisze:możesz rozwinąć myśl lub naszkicować ? bo moja wyobraźnia tak daleko nie sięgaDami pisze:Ciężko będzie zrobić osłone na wał ale proponuje puścić pod nim rurki i przyspawać je do czegoś stabilnego.
moze chodzi o 2 rury wzdloz walu na koncu poprzeczki przyspawane do ramy....
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
Właściwie miałem na myśli żeby puścić je prostopadle do wału. Wtedy bardziej by się to trzymało kupy i by było trwalsze. Bo jak dasz wzdłuż to przy moście nie ma do czego przyspawać.PI7er pisze:kalamburyTwardy pisze:możesz rozwinąć myśl lub naszkicować ? bo moja wyobraźnia tak daleko nie sięgaDami pisze:Ciężko będzie zrobić osłone na wał ale proponuje puścić pod nim rurki i przyspawać je do czegoś stabilnego.
moze chodzi o 2 rury wzdloz walu na koncu poprzeczki przyspawane do ramy....
Wierne K260 

a moze jak w unimogu, rura - wahacz z walem w srodku? no i zwolnice do tego coby wyzej mialy kamienie dosiegnac podwozia.
SJ 413 '87 mota sie co nieco 

Z tym wahaczem chyba będzie ciężko bo o ile mi się dobrze wydaje to w temacie chodzi o auto na resorach.vetrieska pisze:a moze jak w unimogu, rura - wahacz z walem w srodku? no i zwolnice do tego coby wyzej mialy kamienie dosiegnac podwozia.

Wierne K260