Witam!
Rozebrałem przednią piaste i zwrotnicę w moim Sj410, i szukam numerów jakis niedrogich zamienników.
1. Chodzi mi o łożyska w zwrotnicach, nie mam żadnych numerów i czy muszą mieć te dekielki zakrywające?.
2. Czy uszczelniacz łożysk z koła można zastąpić normalnym siemmeringiem i jakim?
3. Jakiś zamiennik łożysk z koła??
Filc raczej wytne sam, uszczelniacz kuli zostawię (auto zrobi max 1000km w roku i z terenu to tylko polne drogi - myślistwo!), a jest jak nowy.
Pozdrawiam!
SJ 410 wymiary łożysk i uszczelniaczy w przodzie
Moderator: Albert_N
Re: SJ 410 wymiary łożysk i uszczelniaczy w przodzie
1. Nie rozumiem.ŁŁukasz pisze:Witam!
Rozebrałem przednią piaste i zwrotnicę w moim Sj410, i szukam numerów jakis niedrogich zamienników.
1. Chodzi mi o łożyska w zwrotnicach, nie mam żadnych numerów i czy muszą mieć te dekielki zakrywające?.
2. Czy uszczelniacz łożysk z koła można zastąpić normalnym siemmeringiem i jakim?
3. Jakiś zamiennik łożysk z koła??
Filc raczej wytne sam, uszczelniacz kuli zostawię (auto zrobi max 1000km w roku i z terenu to tylko polne drogi - myślistwo!), a jest jak nowy.
Pozdrawiam!
2. Mysle ze tak, 2 wargowym, wiecej o zamiennikach i wymiarach : http://daniels.lumena.com/suzuki/zamienniki.htm
3. LM300849, LM300811 wiecej info w linku powyzej. Koszt za sztuke okolo 40zł za Koyo, Timken, FAG.
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
1. Nie rozumiem.
Poprostu z łożysk w mojej zwrotnicy nie idzie odczytać żadnego numeru (są w stanie jak wykopki z wojny...). U Danielsa nie znalazłem tych łożysk. Pozatym na łożyska mam nabite takie dekielki, które zabezpieczają je przed dostawaniem się brudu do rolek. Dekielki są też w stanie bardzo słabym, a że nie wiem czy je dostane więc pytam czy muszą tam być?
Pozdrawiam!
Poprostu z łożysk w mojej zwrotnicy nie idzie odczytać żadnego numeru (są w stanie jak wykopki z wojny...). U Danielsa nie znalazłem tych łożysk. Pozatym na łożyska mam nabite takie dekielki, które zabezpieczają je przed dostawaniem się brudu do rolek. Dekielki są też w stanie bardzo słabym, a że nie wiem czy je dostane więc pytam czy muszą tam być?
Pozdrawiam!
"Dekle" muszą być, lozyska sa na stronei danielsa, tylko troszke inaczej nazwane:
Łożyska przedniego
przegubu napędowego (kingpin bearing)
NL NTN 4T 30302(Japan), lub
Federal Mogul BCA Bearings 11027, lub SKF 30302 J2 (2 szt. na stronę)
Łożyska przedniego
przegubu napędowego (kingpin bearing)
NL NTN 4T 30302(Japan), lub
Federal Mogul BCA Bearings 11027, lub SKF 30302 J2 (2 szt. na stronę)
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
No faktycznie nie zajarzyłem że mogło to być to...
Łożyska juz zamowione, uszczelniacze też.
Dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam!
Łożyska juz zamowione, uszczelniacze też.
Dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam!