vitara bierze olej
Moderator: Albert_N
vitara bierze olej
witam moja vitara 16 8vbierze olej ok 07 l na 1000 to troche za dużo i z odmy troche jak by za duze ciśnienie (odma sucha)
zdjąłem podkrywe zaworów i przczyscilem kanaly tylko ze one byly drożne
vitara nie dymi czasem wydaje mi sie ze tylko smierdzi jak z zuka spalonym olejem.
A jeszcze tak jak by zle przepalala paliwo bo wydech jest mocno czarny - sadza
silnik jest suchy
ktos ma jakies pomysl
zdjąłem podkrywe zaworów i przczyscilem kanaly tylko ze one byly drożne
vitara nie dymi czasem wydaje mi sie ze tylko smierdzi jak z zuka spalonym olejem.
A jeszcze tak jak by zle przepalala paliwo bo wydech jest mocno czarny - sadza
silnik jest suchy
ktos ma jakies pomysl
Z Lublina
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Re: vitara bierze olej
Sprawdź świece (czy zarzucone olejem), ciśnienie na cylindrach, będziesz wiedział, czy szukać przyczyny w zużytych pierścieniach, czy też umarły "gumki " na prowadnicach zaworów. Powiedz jeszcze, jaki przebieg Vitki (przewidywany
)

ja stawiam na gymki czyki uszczelniacze zaworów poszukaj na forum chyba seba opisywał jak je wymienić bez zdejmowania głowicy
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

dziekki ale juz kupilem uszczelke pod glowice i kolektory odkrecilem to juz chyba zdejme glowice
Z Lublina
jak juz ja zwalisz to oddaj do planowania, koszt 60-70zł oraz podocieraj recznie przylgnie zaworów (pastą do docierania zaworów) wymien tez uszczelniacz walka rozrządu od strony paska, koszt pare złotych.Polek pisze:dziekki ale juz kupilem uszczelke pod glowice i kolektory odkrecilem to juz chyba zdejme glowice
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr