przewody wysokiego napiecia
Moderator: Albert_N
przewody wysokiego napiecia
jak w temacie
ze 2 moze 3 miechy temu wymienilem kable na nowe ,drogie sylikonowe (ponoc) kupione w Jc auto
kazdy wjazd w wode szybciej niz 20 km/h konczy sie zgasnieciem auta , dotykam kabla i mnie ................
jakie kabelki polecacie ?
ze 2 moze 3 miechy temu wymienilem kable na nowe ,drogie sylikonowe (ponoc) kupione w Jc auto
kazdy wjazd w wode szybciej niz 20 km/h konczy sie zgasnieciem auta , dotykam kabla i mnie ................
jakie kabelki polecacie ?
Re: przewody wysokiego napiecia
tylko oryginał suzuki
I zgodnie z wymaganiami suzuki ustaw przerwę na świecach na 0,7mm.
A przewody z JC to duże g...
A przewody z JC to duże g...
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.
A Bosch ?N2O pisze:tylko oryginał suzuki
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
ja miałem w vitce boscha i rok dawały radę w 100% dalej nie wiem bo sprzedałem ale myślę żę przeżyją tą vitke
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

eee tam oryginały. Jak byście zobaczyli jak pod Łodzią w Semtechu robią przewody, to byście zmienili zdanie. Na pewno nie gorzej niż Chińczyki, co pewnie robią pod fabrykę. Ja tam mam polskie i sobie chwalę (nie mylić z jakimś gównem za 50 zł).
SJ413 w wersji patent-turystyk
miałem przewody kupione w jc. silikonowe, niebieskie. spisywały się rewelacyjnie, bez znaczenia czy były zanurzone pod wodą czy myłem silnik wysokim ciśnieniem - zawsze było ok 

Ja mam teraz Semtach'a za 40zl i robia wysmienicie nad i pod wodą 

Ostatnimi czasy sprawdza się powiedzeniePI7er pisze:A Bosch ?N2O pisze:tylko oryginał suzuki
KABLE BOSCHA WRZUĆ DO KOSZA

Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
A JANMOR krajowy "be"?Symbol do wersji po 92 JP 354 coś za 55 zeta,silikonowe i działają
Wszystko co jest rodzaju żeńskiego zawsze jest q-wa zagadką
Same przewody używane przez Janmor i Sentech może i są dobre. Ale po roku rozpadają się końcówki przewodów.
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.
a co sadzicie o takich przewodach ngk ładne takie niebieskie i bardzo drogie
ja mam z poloneza i bez topienia daja rade
był: SJ500, 1988
jest: jimniak, 2001
jest: jimniak, 2001
Kupiłem Samuraja z przewodami Janmor. Praktycznie 3 lata nie miałem żadnych problemów z zalewaniem silnika. Poźniej zmieniłem silnik i jak na razie na nim również nic nie prycha pod wodą. Jak zacznie się coś złego dziać, kupię Janmory.
A ha, w osobówce z LPG też mam Janmory, na których przejechałem ponad 50tys km. Przerwa na świecy jak kazała fabryka dla PB. Jak na razie wszystko działa bez kłopotów.
pzdr, W
A ha, w osobówce z LPG też mam Janmory, na których przejechałem ponad 50tys km. Przerwa na świecy jak kazała fabryka dla PB. Jak na razie wszystko działa bez kłopotów.
pzdr, W
Muscel '69 2,9 EFI; było Suzuki Samurai '90 1,3 GTi;
http://www.pultusk4x4.org
też miałem przewody z JC silikonowe niebieskie - g.warte każdy szybszy wjazd do wody powodował przebicie i vitka ledwo się ciągła. masakra
Samurai 1.3 "99 Esmeralda green - powoli sobie dłubiemy 

- Don Corleone
- Kontaktowanie:
Prawda!!! Kupilem za 120 zl i poszly do koszaArt_ZGL pisze:Ostatnimi czasy sprawdza się powiedzeniePI7er pisze:A Bosch ?N2O pisze:tylko oryginał suzuki
KABLE BOSCHA WRZUĆ DO KOSZA

Defender 110 

Ktoś doszedł jakie przewody będą dawać radę?
miałem przebicie na starych , zminiłem na Seiwy, ale przy przejeździe przez kałużę, przebijają...
miałem przebicie na starych , zminiłem na Seiwy, ale przy przejeździe przez kałużę, przebijają...
Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...
pzdr, W
pzdr, W
Muscel '69 2,9 EFI; było Suzuki Samurai '90 1,3 GTi;
przetestowałem kilka ale tylko orginały japonskie i sylikon na kopułce daja rade
ale tez trzeba min raz w roku wymienic

ale tez trzeba min raz w roku wymienic

Widać jak spryskam szlaufem, że robi się choinka na kablach.Wilku pisze:Może aparat się zalewa?
pzdr, W
Aparat zasilikonowany, odpowietrzony...
W samim narazie chodza rowniez bez zarzutu i tez na LPG
JC to szajs, BOSCH sie zdecydowanie pogorszył a cena wcale nie spadła tak jak jakość, SENTECH i JANMOR tez dobre ale nie na tak dlugo jak NGK.

W samim narazie chodza rowniez bez zarzutu i tez na LPG
JC to szajs, BOSCH sie zdecydowanie pogorszył a cena wcale nie spadła tak jak jakość, SENTECH i JANMOR tez dobre ale nie na tak dlugo jak NGK.
Też przetestowałem JCtowe - działały dwa lata, a tylko na suchym, ta mokro padaka.
NGK ciężko było dostać, ale są jak dotychczas the best
NGK ciężko było dostać, ale są jak dotychczas the best

SJ 1.3i '90 KAM+OME+windy do pocięcia
508 i C4 Picasso do wożenia gromadki
508 i C4 Picasso do wożenia gromadki
odkopię temat - jakie przewody dostępne na rynku byście polecili do starego poczciwego silnika 1.3 w SJ'cie?
Zastanawiam się nad Janmorami, ale przez 2 lata od ostatniego wpisu mogło się coś pozmieniać na rynku i może warto zainwestować w coś innego?
Zastanawiam się nad Janmorami, ale przez 2 lata od ostatniego wpisu mogło się coś pozmieniać na rynku i może warto zainwestować w coś innego?
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
U mnie jedynie NGK dały radę. (takie z metalowymi obudowami przy świecach)tanto pisze:odkopię temat - jakie przewody dostępne na rynku byście polecili do starego poczciwego silnika 1.3 w SJ'cie?