Odpowietrzenie skrzyni sj410
Moderator: Albert_N
Odpowietrzenie skrzyni sj410
Przed rajdem zamierzam zrobić odpowietrzenia mostów, reduktora i skrzyni. Z mostami większych problemów nie ma, bo łatwo założyć rurki. Z reduktorem też się uporałem (zdjąłem zatyczkę i wsunąłem w dziurkę rureczkę fi5mm a następnie oblepiłem poxyliną) i do tego da się podłączyć rurkę. Problem jest ze skrzynią, bo po pierwsze to nie widzę gdzie jest odpowietrzenie, a po drugie słyszałem że jeszcze gorzej jest tam umocować rurkę. Macie na to może jakieś swoje patenty?
Re: Odpowietrzenie skrzyni sj410
Zakladam ze z szukaczki nie skorzystales?
Szukaj -> wpisujesz "odpowietrzenie" i zaznaczasz dzial suzuki i zeby pokazywal po tematach i piaty od gory masz ten temat.
Szukaj -> wpisujesz "odpowietrzenie" i zaznaczasz dzial suzuki i zeby pokazywal po tematach i piaty od gory masz ten temat.
Miejsce na Twoją reklamę.
Dzięki. Ale widziałem już ten temat. Niestety nie rozwiązuje on problemu. Dalej nie mogę znaleźć odpowietrzenia skrzyni. Jest ona zamontowana i nie za bardzo uśmiecha mi się demontować żeby odpowietrzenie robić. Jeśli ktoś mógłby wytłumaczyć gdzie się ono znajduje, albo jakoś zilustrować, to byłbym mu dźwięczny niezmiernie.
Miejsce na Twoją reklamę.
Ogromne dzięki.
Podpowiem, że da się je założyć bez wyjmowania całej skrzyni. Starczy odkręcić mieszek od góry i będzie widać grzybek odpowietrzenia.
Trochę ciasno tam ale rurkę da się nasadzić po uprzednim wyjęciu tej zaślepki i przewierceniu jej na wylot. (ma dziureczkę z boku. Jeśli tylko założysz rurkę na to co wystaje bez wiercenia, to nie będzie przelotu powietrza)
Trochę ciasno tam ale rurkę da się nasadzić po uprzednim wyjęciu tej zaślepki i przewierceniu jej na wylot. (ma dziureczkę z boku. Jeśli tylko założysz rurkę na to co wystaje bez wiercenia, to nie będzie przelotu powietrza)
Tylko jak to przewiercić, żeby opiłki nie poleciały do skrzyni...
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Przecie napisalem ze trzeba pierwsze ten grzybek wyrwac. Powinien bez wiekszych problemow wyjsc do gory kombinerkami. nie ma tam gwintu- siedzi tylko na wcisk
Mineralna ta woda?