Wzmocnione półosie i przeguby Motomax do SJ 413
Moderator: Albert_N
Wzmocnione półosie i przeguby Motomax do SJ 413
Panowie jak w tytule testowal ktos moze te wzmocnione polosie i przeguby w swoima samim ?
Jezeli tak to w jakiej konfiguracji - jakie kola silnik, blokady, et, dystanse kol?
Robi czy dac sobie spokoj? Moj docelowy plan to 1.6 od vitki, oponki okolo 32 cali i ARaB na przodzie.
Alternatywa to przeszczep szerokich mostow plus wzmocnione poloski z przegubami Tough Trail.
Pozdaje linka do artykulu i do stronki firmy:
http://tuning.pl/_tuning_Suzuki_Samurai ... _946_.html
http://www.motomax.pl/www/index.html
W toruńskim Motomax'ie to nierzadko wykonywany zabieg. W miejsce wałków o średnicy 22,5 mm, wykonane są wałki o większej średnicy - 28 mm (pamiętajmy, że pole przekroju rośnie z kwadratem promienia). Z kolei, w miejsce
oryginalnych przegubów o średnicy zewnętrznej 70 mm zastosowane zostają przeguby o znacznie mocniejszej konstrukcji i dodatkowo większej średnicy - 80 mm.
Jezeli tak to w jakiej konfiguracji - jakie kola silnik, blokady, et, dystanse kol?
Robi czy dac sobie spokoj? Moj docelowy plan to 1.6 od vitki, oponki okolo 32 cali i ARaB na przodzie.
Alternatywa to przeszczep szerokich mostow plus wzmocnione poloski z przegubami Tough Trail.
Pozdaje linka do artykulu i do stronki firmy:
http://tuning.pl/_tuning_Suzuki_Samurai ... _946_.html
http://www.motomax.pl/www/index.html
W toruńskim Motomax'ie to nierzadko wykonywany zabieg. W miejsce wałków o średnicy 22,5 mm, wykonane są wałki o większej średnicy - 28 mm (pamiętajmy, że pole przekroju rośnie z kwadratem promienia). Z kolei, w miejsce
oryginalnych przegubów o średnicy zewnętrznej 70 mm zastosowane zostają przeguby o znacznie mocniejszej konstrukcji i dodatkowo większej średnicy - 80 mm.
Suzuki SJ 413 88'
Re: Wzmocnione półosie i przeguby Motomax do SJ 413
za komplet na przód wołają bodajże 1600zł.
Do 32 cali, simexie i arabie mogą być trochę za słabe(tylko do jakiego auta - windy czy nie)
U mnie dają radę przy 30 calach i 1350kg wagi(w tym 2 windy), silnik 1.6.
Z tym że ja mam same patyki od nich.
Do 32 cali, simexie i arabie mogą być trochę za słabe(tylko do jakiego auta - windy czy nie)
U mnie dają radę przy 30 calach i 1350kg wagi(w tym 2 windy), silnik 1.6.
Z tym że ja mam same patyki od nich.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Napisalem maila do Motomaxu z zapytaniem o cene oto ich odpowiedz
Witam,
dziękujemy za zainteresowanie , ale nasza firma zaniechała robienia półosi do Samuraja OFF ROAD.Oczekiwania Klienów odnośnie tych pojazdów znaczaco zmieniły się od chwili kiedy zaczynaliśmy produkcję półosi do SAMURAJA. W przypadku tak mocno wysilonych warunków pracy samochodu w b.trudnym terenie nasze rozwiazanie juz nie wystarcza. Proponujemy zasiegnąć informację u ludzi z branzy off roadu.
Pozdrawiam
Roman Rafalski
MOTOMAX
Wyglada na to ze temat umarl smiercia naturalna a mnie pozostaje przeszczepic szerokie mosty i zapodac polosie zza oceanu...

Witam,
dziękujemy za zainteresowanie , ale nasza firma zaniechała robienia półosi do Samuraja OFF ROAD.Oczekiwania Klienów odnośnie tych pojazdów znaczaco zmieniły się od chwili kiedy zaczynaliśmy produkcję półosi do SAMURAJA. W przypadku tak mocno wysilonych warunków pracy samochodu w b.trudnym terenie nasze rozwiazanie juz nie wystarcza. Proponujemy zasiegnąć informację u ludzi z branzy off roadu.
Pozdrawiam
Roman Rafalski
MOTOMAX
Wyglada na to ze temat umarl smiercia naturalna a mnie pozostaje przeszczepic szerokie mosty i zapodac polosie zza oceanu...
Suzuki SJ 413 88'
półosie robią dalej, tylko trzeba wysłać wymiary i koronki.
Ja bym nie kombinował
kup szerokie lufy, a patyki z przegubami wsadz spidertraxa czy innego hardmadafakachromoly 

A wiesz moze z jakiego materialu i na jaka twardosc robione?Adam.Ż pisze:półosie robią dalej, tylko trzeba wysłać wymiary i koronki.
Karol L
Samurai 1.6TD
Y61 2.8TD
Samurai 1.6TD
Y61 2.8TD
Poczytalem troche o polosiach Tail Tough i to bedzie moj wybor. Pisza na swojej stronce ze zalecaja je do kol do 35 cali
wiec moje planowane 32 powinno podejsc 

Suzuki SJ 413 88'
niestety nie, ale jak na razie wytrzymująKarol L pisze:A wiesz moze z jakiego materialu i na jaka twardosc robione?Adam.Ż pisze:półosie robią dalej, tylko trzeba wysłać wymiary i koronki.

Witam
Ja mam koła simex 32x9,5 i jak na razie rajd na zmocie wytrzymały. Co prawda jeszcze były oszczędzane bo mam uraz po poprzednich doświadczeniach z półosiami. Zobaczymy jak będzie dalej hehe
Ja mam koła simex 32x9,5 i jak na razie rajd na zmocie wytrzymały. Co prawda jeszcze były oszczędzane bo mam uraz po poprzednich doświadczeniach z półosiami. Zobaczymy jak będzie dalej hehe