Potrzebuję mocniejszy rozrusznik pasujący do suzuki 1,3, obecny na moc 0,7 KW a jak muszę założyć 1,7 KW. Może ktoś ma pomysł z czego by podpasywał

Moderator: Albert_N
W manualu jest napisane, że ma fabrycznie 0,8 lub 0,9kW. Zakładam, że ten mocniejszy to mitsubishi (bo nieco większy od delco).wukor pisze:Witam
Potrzebuję mocniejszy rozrusznik pasujący do suzuki 1,3, obecny na moc 0,7 KW a jak muszę założyć 1,7 KW. Może ktoś ma pomysł z czego by podpasywał
I już z tym jeździłeś? Koło zamachowe z Samuraia jest lżejsze...nie trzęsie całym silnikiem na wolnych obrotach?wukor pisze: W Samuraiu mam założony silnik 1,6 td z vw, jest w nim koło zamachowe z suzuki
A nie będzie zbyt wolny? Planetarna to ma raczej duże przełożenie ...psvadek pisze:zamiast ładować mocniejszy rozrusznik - zapodaj rozrusznik mitsubishi z przekładnią planetarną - powinno robić
Żaden ciężki temat zakładasz od vitary z przekładnią planetarną i po temacie.wukor pisze:I tak Koledzy ciężki temat, dzięki za podpowiedzi, ale myślcie dalej
psvadek pisze:ale silnik się kręci odpowiednio szybciej - fakt nie osiąga takiej prędkości na kole jak zwykły rozrusznik ale pobiera mniej prądu i jest mocniejszy - ja w 1,6 z vitary mam rozrusznik przekładniowy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość