Ciekawe czy gdyby ktoś miał wolnych parę dziesiąt tysięcy i to założył, to czy miałoby to wart tej ceny sens

Moderator: Albert_N
a to nie do tego właśnie zwolnice?poreb pisze:... lub jechac okrakiem
....
Jacentymilas pisze:zwolnice do vitary wlasnej produkcji sa zakladane w sosnowcu . na wiosne ma byc skonczone to zobaczymy jak to bedzie robic
Mag69 pisze:Jacentymilas pisze:zwolnice do vitary wlasnej produkcji sa zakladane w sosnowcu . na wiosne ma byc skonczone to zobaczymy jak to bedzie robic![]()
myślenie kosztujeoblesnik pisze: Myślę, że 10,000zł to max i może znaleźliby klienta. Samuraj to autko niskobudżetowe chociaż ma potencjał.
Jako ciekawostka fajna rzecz.
ale mówisz o tym co napisali w stosunku do mocy??oblesnik pisze:Jeśli poczytacie co wchodzi w skład zestawu to jest to usługa kompleksowa i widać, że ludzie wiedzą co robią. Niestety cena jest zabójcza. Myślę, że 10,000zł to max i może znaleźliby klienta. Samuraj to autko niskobudżetowe chociaż ma potencjał.
Jako ciekawostka fajna rzecz.
Też to sobie kiedyś zacząłem liczyć i wyszło tak, że jeżeli użyjesz zębatek, które pochodzą z masowej produkcji np. część z jakiejś skrzyni biegów np. polonez, star, jelcz czy jakieś inne dostępne g.... Te wszystkie wyliczenia zaczynają wyglądać znacznie ciekawiej.jacenty pisze:Obawiam się że zrobienie zwolnic ,a w zasadzie kompletnych 2-ch mostów zwolnicowych do suzuki za 10 000 to raczej można miedzy bajki włożyć. Chyba że ktoś hobbystycznie na fuchę w potężnym zakładzie ,gdzie mase rzeczy da sie załatwić za flaszkę i nie licząć własnej pracy oraz na "zdobycznym" materiale.
Ale takiego jednostkowego przypadku nie liczę .
Z moich wyliczeń to sama 4 trybowa zwolnica wychodzi ok 6000,-zł gołych kosztów .
Sumarycznie 4 zwolnice 24 000,-
Doliczając zakup mostów (przód i tył ) wzmacnianych półosi i przegubów, 2 szt blokad ARB (Inwestować tyle kasy bez blokad to bezsens) ,oraz adaptacja mostów to ta przyjemnoś zamknie sie kwotą 35 000 zł.
Czyli raczej inwestycja bardzo hobbystyczna ,albo dla jakiegoś " Nawiedzonego Konstruktora"![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość