wymian łożysk w reduktorze
Moderator: Albert_N
wymian łożysk w reduktorze
witam. mam pytania. czy wie ktos mozeile jest łożysk w reduktorz i jakie maja wymiary bo chialbym sobie policzyc czy bardziej mi sie oplaca kupic uzywany czy zainwestowac w moj....
?:D

-
Re: wymian łożysk w reduktorze
wlasnie bylem na tej stronie i widzilm juz tw wymiary al znowu na 2 stronie znalazlem prawuie takie same wymiary tylko 1 łozsysko sie rózni tu jest podane 62/28 a tam 63/28 a pzostale sa tak samo podane i niewim ktore jest wlasciwe 

a potem tu http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=7&t=64878
ja kupowalem zgodnie z tym co u danielsa i nie mialem zadnych problemow
ja kupowalem zgodnie z tym co u danielsa i nie mialem zadnych problemow
biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
Jest pięć łożysk kulowych i pięć igiełkowych.
są też brązowe podkładki
są też brązowe podkładki
dzieki bardzo moze dam sobie jakos rade:)))
koszt łożysk w granicach 200-250 pln bez igiełkowych
PROSZĘ PANA ALE TU JEST BRUDNO 

A może ktoś powiedzieć jaki jest koszt wymiany wszystkich łożysk i uszczelniaczy w reduktorze, czeka mnie to w najbliższym czasie i wolałbym nie bawić się w to co chwilę
Zadzwoń/zaloguj do sklepu z łożyskami i zapytaj o ceny. Symbole masz u danielsa na stronie.adi_g09 pisze:A może ktoś powiedzieć jaki jest koszt wymiany wszystkich łożysk i uszczelniaczy w reduktorze, czeka mnie to w najbliższym czasie i wolałbym nie bawić się w to co chwilę
Uszczelniacze 10-15zł (chyba że kupisz w aso).
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
uszczelniacz trzywargowy 38/60/8 (Suzuki part number 29971-83050) - 2 szt
Jest trudno dostepny zamiennik, o 3 wargowym mozna raczej zapomniec, jezeli juz najdziemy to prawdopodobnie 38/60/10 lub 38/60/12 dwu wargowy który moze okazac sie za gruby.
Jest trudno dostepny zamiennik, o 3 wargowym mozna raczej zapomniec, jezeli juz najdziemy to prawdopodobnie 38/60/10 lub 38/60/12 dwu wargowy który moze okazac sie za gruby.
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
Ostatnio wymieniałem u siebie 38/60/8 i dostałem bez problemu ten rozmiar - oczywiście dwuwargowy.PI7er pisze:uszczelniacz trzywargowy 38/60/8 (Suzuki part number 29971-83050) - 2 szt
Trzecia warga i tak ma efekt głównie psychologiczny. Wystarczy spojrzeć w jakim stanie jest przylgnia na flanszy dla tej wargi. Trzebaby szlifować/polerować kilkunastoletnią korozję wewnątrz flanszy, żeby uszczelniało.
A gdzie kupiles ?
moze mylisz z 38/50/7 ?
Bo 38/60/8 w zadnym sklepie w gdansku, + kilkanascie firm zajmujacych sie sprzedaza i dystrybucja w internecie na terenie polski odpisalo mi z negatywnym skutkiem, owszem moga zrobic ale musze ich zamówic 1000 bo to nietypowy wymiar
moze mylisz z 38/50/7 ?
Bo 38/60/8 w zadnym sklepie w gdansku, + kilkanascie firm zajmujacych sie sprzedaza i dystrybucja w internecie na terenie polski odpisalo mi z negatywnym skutkiem, owszem moga zrobic ale musze ich zamówic 1000 bo to nietypowy wymiar

Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
Gasket-passerotti w Warszawie od ręki.PI7er pisze:A gdzie kupiles ?
moze mylisz z 38/50/7 ?
Zobacz też np. www.oring.pl - mają tyle, że aż sprzedają