Linka sprzęgła Suzuki SJ410 - jak włożyć?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Chikoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Linka sprzęgła Suzuki SJ410 - jak włożyć?

Post autor: Chikoo » sob paź 31, 2009 5:52 pm

Witam,
Mam pytanie, zerwalem ostatnio linke od sprzegła, wyjalem dzisiaj stara, tzn. odkrecilem przy silniku, a na gorze odkrecilem ten kawalek metalu na dwie srubki 10 (w tym miejscu sie przerwala) za wystajacy z tej wneki kawalek linki udalo mi sie sciagnac stara linke i tu zaczely sie schody poniewaz wyciagnalem ja po "omacku" i nie mam pojecia jak ja tam zamocowac...
jest ten metalowy zaczep przy lince i pewnie musi na cos wskoczyc, probowalem metoda prob i bledow wkladac w ta wneke linke i o cos ja zaczepic ale sie nie udalo a do tego zrobilo sie ciemno ;)
Macie na montaz tej linki jakis sposob?
I jak Wam sie wydaje chyba nie szkodzi, ze linka jest o 20cm krotsza? mysle, ze siegnie tylko nie bedzie tak rozciagnieta jak tamta. Moze byc tak, ze facet w motoryzacyjnym sprzedal mi linke do Samuraia (jest prawie taka sama, ale krotsza gdzies 20-25cm)? Mowil, ze zamawia linke do SJ410
Pozdrawiam Serdecznie i dziekuje za pomoc.

Przemas601

Re: Linka sprzęgła Suzuki SJ410 - jak włożyć?

Post autor: Przemas601 » sob paź 31, 2009 9:04 pm

Wsuń tą linkę od strony silnika,załap na jedna ze śrubek,żeby ci nie uciekała. Zanurkuj pod kierownicę i zahacz koniec linki za haczyk na pedale,ot i cala filozofia. A co do długości to n ie mam pojęcia czy wyda,może jak ją inaczej poprowadzisz to wystarczy.
do zabawy Vitara Pussy Wagon, sztywny przód
do zapie... Saabolot 2.0T

Chikoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Linka sprzęgła Suzuki SJ410 - jak włożyć?

Post autor: Chikoo » ndz lis 01, 2009 9:53 am

Dziekuje za podpowiedz :) nurkowalem wczoraj pod kierownice ale bylo ciemno i myslalem, ze z pod spodu nie ma tam dostepu.
Pozdrawiam! :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”