o resorach ogólnie
Moderator: Albert_N
Re: a gdzie temat resorów od.....??
ten tez zaraz zostanie usuniety, ktos tu z administracji/moderatorów jest niepowazny...
Zalozylem podobny temat do twojego i zaraz został usuniety, zadnych informacji nie otrzymalem dlaczego i.t.d
Zalozylem podobny temat do twojego i zaraz został usuniety, zadnych informacji nie otrzymalem dlaczego i.t.d
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
Z tego co zdążyłem przeczytać, nie było tam jakichś technicznych pytań/stwierdzeń/rozważań 

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Gdyby administrator/moderator miał jaja to by zamknoł temat i napisal w ostanim poscie dlaczego to robi. Jak dla mnie to komus tu sie zaczyna w głowie przewracaKostuch pisze:Z tego co zdążyłem przeczytać, nie było tam jakichś technicznych pytań/stwierdzeń/rozważań

Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
To forum komercyjnego serwisu zarabiającego na handlu częściami do terenówek, więc logicznym jest wywalenie tematu konkurencji, tylko że... na rajdy 4x4 nie ma w ofercie żadnych resorów do Samuraia
TurboDy... Mazur zawstydził sklep internetowy 

Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
To ktoś to kupuje po takich cenach?? 

Naczkinz
Człowiek człowiekowi wilkiem a zombi zombi zombi
Człowiek człowiekowi wilkiem a zombi zombi zombi

Jakie resory radzicie do suki z windą? Mazury, OME, Iron Man, Trail Gear czy Calmini?
http://www.samurai.org.pl KLUB SAMURAI 4x4
wspieraj swoich

...ale czy towar z kuźni pod Tulcami będzie lepszy od firmy z kilkudziesięcioletnią tradycją z Australii? bo kupić tylko dla tego że "TERAZ POLSKA" to chyba nie jedyny słuszny argument?
Jak nie off-road, to off-topic
Podobno pod względem reklamacji lokalna kuźnia jest lepszaPrzemoCK pisze:...ale czy towar z kuźni pod Tulcami będzie lepszy od firmy z kilkudziesięcioletnią tradycją z Australii? bo kupić tylko dla tego że "TERAZ POLSKA" to chyba nie jedyny słuszny argument?

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
a dokladnie o co Ci chodzi ?PI7er pisze:Gdyby administrator/moderator miał jaja to by zamknoł temat i napisal w ostanim poscie dlaczego to robi. Jak dla mnie to komus tu sie zaczyna w głowie przewracaKostuch pisze:Z tego co zdążyłem przeczytać, nie było tam jakichś technicznych pytań/stwierdzeń/rozważań![]()
![]()
To jest tylko moje prywatne zdanie i mam prawo wyrazac swoja opinie.

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Jakie resory radzicie do suki z windą? Mazury, OME, Iron Man, Trail Gear czy Calmini?
OME
OME

brakło w tej wyliczance jeszcze dobinsonarorte pisze:Jakie resory radzicie do suki z windą? Mazury, OME, Iron Man, Trail Gear czy Calmini?
OME

Jimny 

No i jeszcze są takie cuda jak paraboliki ale OME to jest OME i już.

Zbanowany za komerchę w podpisie "Sklepterenowy.pl"
niemcy tez maja resory w ofercie, ciekawe jak jakosciowo...
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Ome to OME czyli że co? Z czym są takie dobre że je polecacie?
Ome to OME czyli że co? Z czym są takie dobre że je polecacie?
polecam OME dlatego ze mam i jestem bardzo zadowolony
(mowa jest o calym zawiasie amory resory polibusze)
polecam OME dlatego ze mam i jestem bardzo zadowolony

(mowa jest o calym zawiasie amory resory polibusze)
Jakiś czas temu kupiłem mosty do Samuraja z resorami. Resory są paraboliczne, dorobione z tylnych resorów od Forda Transita. Jak działają? Nie wiem, bo je założę dopiero, gdy uszkodzę swoje. W każdym bądź razie wyglądają pancernie (zdecydowanie grubsze główne pióro). Potwierdził to poprzedni właściciel, który przed dorobieniem tego wynalazku połamał kilka „normalnych” Samurajowych resorów.
Pzdr, W
Pzdr, W
Muscel '69 2,9 EFI; było Suzuki Samurai '90 1,3 GTi;
http://www.pultusk4x4.org
http://www.pultusk4x4.org
A jak to jest z firmowymi zawiechami? Czy jest sens kupować zawieszenie +30mm za 3k pln jeśli to samo można zrobić w garażu za 300zł? Do tego kosmiczne ceny transportu, ome za komplet o wartości 600usd woła z wysyłką 3x tyle.
No to od początku
zapytaj się @DmieszczaTJEmyszon pisze:Ome to OME czyli że co? Z czym są takie dobre że je polecacie?

http://www.forum4x4.pl/memberlist.php?m ... ile&u=7356
kurde masz blisko do dystrybutora dobinsona, zajedź, pogadaj, może coś Ci doradzą

Jimny 

Chciałem usłyszeć opinie na forum żeby dobrze wybrać - nie ukrywam że słyszałem dużo pozytywów o OME ale i resorach kolegi Mazura i nad tymi dwoma się najbardziej zastanawiam.
Dmieszcz ma bardzo złe zdanie o nich (OME) tyle tylko Ci powiemTJEmyszon pisze:Chciałem usłyszeć opinie na forum żeby dobrze wybrać - nie ukrywam że słyszałem dużo pozytywów o OME ale i resorach kolegi Mazura i nad tymi dwoma się najbardziej zastanawiam.

zrobili go w uja z reklamacją...
Jimny 

Dmieszcz ma bardzo złe zdanie o nich (OME) tyle tylko Ci powiem 
a co to ma do ich dzialania??

a co to ma do ich dzialania??
no to, że nie są niedozajebania jak większość myślirorte pisze: a co to ma do ich dzialania??

Jimny 

no to, że nie są niedozajebania jak większość myśli 
nie ma czegos takiego"niedozajebania"

nie ma czegos takiego"niedozajebania"