Szyba przednia – próba dorobienia
Moderator: Albert_N
Szyba przednia – próba dorobienia
Jako iż bardzo miły motorysta rozk***. Nam szybę przednią w pojeździe i mimo łapanki oraz rozmowy frajer uciekł.. – trzeba skołować nową (samuraj cabrio) - w sumie jedyna szyba ktora jest przydatna
Próbował ktoś już zamontować szybkę z plexiglasu? - koszt tylko trochę niższy niż oryginalna szyba, ale być może ochroni to przed kolejnymi takimi akcjami
Czy plexiglas nie zacznie się rysować od wycieraczek? I jakiegoś niedużego błotka?
Ma to w ogóle sens? - może jest nieco tańszy sposób zrobienia takiej szyby z innego samochodu?
ps: szukajka znajduje tylko watek o szybce bocznej w blaszance
Próbował ktoś już zamontować szybkę z plexiglasu? - koszt tylko trochę niższy niż oryginalna szyba, ale być może ochroni to przed kolejnymi takimi akcjami
Czy plexiglas nie zacznie się rysować od wycieraczek? I jakiegoś niedużego błotka?
Ma to w ogóle sens? - może jest nieco tańszy sposób zrobienia takiej szyby z innego samochodu?
ps: szukajka znajduje tylko watek o szybce bocznej w blaszance
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 4:02 pm przez kryzys86, łącznie zmieniany 1 raz.
Go big or go home
Re: Szyba przednia – próba dorobienia
Z tego co wiem, to pleksa raz, że się rysuje, dwa łamie się na duże, ostre kawałki. Jako, że to szyba przednia, to nie ryzykowałbym pocięcia tchawicy przy spotkaniu z gałęzią gdzieś w terenie.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
ciekawa historia , jak to sie stałokryzys86 pisze:Jako iż bardzo miły motorysta rozk***. Nam szybę przednią w pojeździe
...

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
nie radzę zastępować przedniej szyby plexi, w razie W jak ta "szyba" pęknie to możesz mieć kawałek plexi w głowie... przednia szyba samochodowa ma to do siebie, że jest klejona i raczej jest to zabieg celowy.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Polna droga - dosyć gruba warstwa żwiru, no i jade za kolegą ktory na motorze jechał jakies 100m przedemną - a z tyłu widze jakis inny deklel na piździku popierdala - no to co - lekko mu sie odsune i dzieki temu sobie mnie minie - poco mam go blokować, jak mnie minął to on [cenzura] na gaz no i tylko słychac jak udezaja kamyczki o blache i wreszcie na koniec taki porządny kamol.... - po stronie kierowcy jakies 10cm nad deską - puźniej pościg - (kto chciał kiedyś nadązyc za motorem wie co to oznacza
) - zajechałem mu droge - gatka szmatka- on udaje głupiego co ja che - jak wreszcie dzonimy na policie ten wsiada i ucieka an motorze - no i co mu zrobie? - zabić takiego - dla ktorego chciał obyc sie miłym bo użytkujemy ten sam teren i nie przeszkadzać sobie nawzajem a on bezczelnie niszczy moją własność

Go big or go home
jaki motor
rej znasz?
jaki ubior i kask?
moze ktorych z chlopakow go zna to ci pomoze
rej znasz?
jaki ubior i kask?
moze ktorych z chlopakow go zna to ci pomoze

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
Szyba nowa w jaan glasie kosztuje 150 zl. Bedziesz z pleksy dorabial zeby stracic w 3 sekundy dowod rejestracyjny ? to po pierwsze. Po drugie, jesli juz, to zamiast szyb stosuje sie poliweglan, nie pleksi.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
dokładnie - u nas nówka kosztuje 120 zł - chyba twoje życie jest tyle warte - ja nie zaryzykowałbym wbicia sobie w tętnice kawałka ostrego plexi glasu ... 

Wlasnie sie kiedys zastanawialem, dlaczego na popularnym serwisie aukcyjnym, za uzywane szyby wolaja po 2-3 razy wiecej, nie takie nowe, z zakladu ktore te szyby jeszcze do tego wstawi?
Miejsce na Twoją reklamę.
psvadek - 120zł - to nawet bardzo płakać nie będę nad zbitą szybą... 
a do odszkodowania z OC - musiałbym mieć chociaż jakis namiar/ imie/ nr rejestracji - nawet gdyby policja nie znalazła to by wystawili ze sprawca nieznany czy cos takiego i bez utraty zniżek podobno wypłacają.

a do odszkodowania z OC - musiałbym mieć chociaż jakis namiar/ imie/ nr rejestracji - nawet gdyby policja nie znalazła to by wystawili ze sprawca nieznany czy cos takiego i bez utraty zniżek podobno wypłacają.
Go big or go home
Jak już się uprzeć na docięcie szyby , to szklarze maja tzw. szkło bezpieczne , czyli klejone jak w samochodach , wg mnie koszt to poniżej 100 złotych - u mnie we wranglu była stówa . Ale , jeżeli oryginał jest za 120 , to nie wiem czy warto ...
Xtreme Off Road Team
692 490 694
692 490 694
Był juz gdzies temat o dorabianiu szyb z plexi - i ogolnie nie ma to zadnych plusów (moze poza cena) a wad ma troche a najwieksza ze lamie sie w smiercionosne kawalki ogolnie 

był: SJ500, 1988
jest: jimniak, 2001
jest: jimniak, 2001
150zł - za szybke powiedzili mi w pierwszym zakładzie - a moze i da sie cos urwać - dzieki chłopacy za pomoc!
-racja za 150 to z plexy by było ciezko zrobić i jakośc mogła by być strasznie marna
-racja za 150 to z plexy by było ciezko zrobić i jakośc mogła by być strasznie marna
Go big or go home
powodzenia, i uwazaj na motocyklistow 

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
No i ja muszę qpić szybę ...
Car Glass z wymianą 368
Jaan Glas z wymianą 340
Tragedia jakaś w porównaniu do 150 pln za szybkę w ubiegłym roku.
Może jeszcze gdzieś powinienem zadzwonić?
Car Glass z wymianą 368
Jaan Glas z wymianą 340
Tragedia jakaś w porównaniu do 150 pln za szybkę w ubiegłym roku.
Może jeszcze gdzieś powinienem zadzwonić?
Suzi '86 + M/T + lift IM +50mm + Lock Right tył + ......
Africa Twin 7a na kostkach
LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
co to [cenzura] jest ?kotara pisze:qpić
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
Jak zwykle się czepiasz....TomaszRT pisze:co to [cenzura] jest ?kotara pisze:qpić

Dobrze, że nie napisał " zakaufenić "

Ja słabo pisać po Polski 

LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
Adaś, brzydzę się wtórnym analfabetyzmem..chera pisze:Jak zwykle się czepiasz....TomaszRT pisze:co to [cenzura] jest ?kotara pisze:qpić![]()
Dobrze, że nie napisał " zakaufenić "

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
To nawet nie jest analfabetyzm...TomaszRT pisze:
Adaś, brzydzę się wtórnym analfabetyzmem..

To najzwyklejsze lenistwo....

A może kolega chciał być 'trendy', że niby innostannyje jazyki znajet..?

oj oj oj ...
a w temacie szyby nic ....

LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
Foch!kotara pisze:oj oj oj ...

A co tu pisać , że drożej niż rok temu?

I powinieneś gdzieś zadzwonić... z googlem pogadaj... kilka kontaktów Ci wskaże.
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
Możesz podać jakiś namiar na tego szybownika?kryzys86 pisze:150zł - za szybke powiedzili mi w pierwszym zakładzie - a moze i da sie cos urwać - dzieki chłopacy za pomoc!
A reszcie kolegów dziękuje za konstruktywne i dużo wnoszące uwagi.
LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
Tak przy okazji to lity poliwęglan wyjdzie drożej 

LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza