Numery podwozia
Moderator: Albert_N
Numery podwozia
Witam . Czy ktoś może powiedzieć gdzie znajdują się dokładnie numery podwozia na ramie w Witarce z 92 roku . Pozdrawiam
Chevrolet Geo Tracker konkretnie zmodyfikowany
Tel w razie czego 501-372-508
Re: Numery podwozia
Za przednim prawym kołem na zewnątrz ramy, charakterystycznie wypłaszczone miejsce w kształcie prostokąta.

A czy jeszcze gdzieś jest wybity numer albo jakaś tabliczka znamionowa, bo jakoś nie mogę nic znaleść
- pbyra
-
a może miała tak mocnego dzwona że miejsca z numerem poprostu nie ma
TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ
gg: 4793104
gg: 4793104
Tak czy siak nigdzie nie mogę znaleść numerów . A przecież gdzieś na ścianie grodziowej powinny być wybite
To w końcu jak z tymi numerami .Oprócz ramy muszą gdzieś być jeszcze wybite . A na ramie i tak nie mogę znaleść
nie musza ...
sprawdz dokladnie .. papier scierny w raczke i czyscic..
sprawdz dokladnie .. papier scierny w raczke i czyscic..

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
ale gdzie 

no na ramie na tym wznoszącym się odcinku ramy pomiędzy podłodą karoseri a kielichem sprężyny z prawej strony do poszukiwań polecam użyć szczotki stalowej na wiertarce lub szlifierce a inne numery to tylko na tabliczce znamionowej na grodzi silnika
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Tylko na ramie. Jak nie ma - będziesz musiał z tym żyć. Ale to żaden problemJareczek pisze:To w końcu jak z tymi numerami .Oprócz ramy muszą gdzieś być jeszcze wybite

Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 

Czyli reasumując numery podwozia są bite tylko na ramie i nigdzie więcej . W takim razie muszę to dokładnie sprawdzic i je znaleść a następnie na Okręgową Stacje Diagnostyczną o wydanie zastępczej tabliczki znamionowej ( koszt 50 zł ).Chyba że komuś przyjdzie jakiś inny geniealny pomysł
Pozdrawiam

Kupowałeś samochód i nie sprawdziłeś sobie numerów ? Rozsądnie
a jak to papiery nie od tego samochodu ? hehe

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Nie. Jak je znajdziesz - nie potrzebujesz żadnej tabliczki.Pokażesz je na przeglądzie i koniec. Jak nie znajdziesz to jest potrzebna opinia biegłego ze numery nie zostaly usuniete itd. Ale jak się okaże że są jakieś ślady usuwania - to popadniesz w tarapaty...Jareczek pisze:Czyli reasumując numery podwozia są bite tylko na ramie i nigdzie więcej . W takim razie muszę to dokładnie sprawdzic i je znaleść a następnie na Okręgową Stacje Diagnostyczną o wydanie zastępczej tabliczki znamionowej Pozdrawiam
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 

no jak ktoś wyciął numery to będzie lipa po zbóju, ja bym czym prędzej szorował ramę i sprawdzał.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl