samurai 1.9d problem z zapalaniem
Moderator: Albert_N
samurai 1.9d problem z zapalaniem
witam mam pytanie mam samuraia z silnikiem 1.9 D od poloneza mam problem z zapalaniem jak jest zimny _ swiece grzeja___akumulator kreci____po wyczerpaniu akumulatora zaciagne go na zapych i odpali od razu a dzisiaj byl problem z odpaleniem na cieplm silniku moze byscie cos mi podpowiedzieli
Re: samurai 1.9d problem z zapalaniem
sprawdz cisnienie sprezania
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
A wtryski
Nissan pickup, Suzuki Samurai
http://vimeo.com/31952112
http://vimeo.com/31952112
jak to silnik PSA to pierwsze sprawdź miernikiem napięcie na świecach żarowych podczas podgrzewania potem zobacz czy nie łapie lewego powietrza do układu paliwowego
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Starej daty ropniak jeśli jest w sprawny technicznie (dużo powie pomiar ciśnienia sprężania), ma paliwo, sprawne świece i kręcący rozrusznik powinien palić. Ja bym sprawdził układ paliwowy czy się nie zapowietrza.
dzieki za porade swiece ok wtryski ok mechanik powiedzial ze sprezanie ma 18 ale na cieplym pali tylko wczoraj raz nie zapalil jak postoi 3 godziny to zapali bez broblemu czy moze to byc pompa wyryskowa
80rys pisze:dzieki za porade swiece ok wtryski ok mechanik powiedzial ze sprezanie ma 18 ale na cieplym pali tylko wczoraj raz nie zapalil jak postoi 3 godziny to zapali bez broblemu czy moze to byc pompa wyryskowa
Przy sprezaniu 18 powinien odpalac dopiero pchniety z kasprowego i to na samym dole

Pozdrawiam
sj 425 606468554
myslicie ze pompa odpada
do kasprowego mam 650km
dzisij zauwazylem olej w zbiorniczku wyruwnawczym czy sprezanie tez by wtedy bylo mniejsze
do kasprowego mam 650km

dzisij zauwazylem olej w zbiorniczku wyruwnawczym czy sprezanie tez by wtedy bylo mniejsze

Ile to ma "przeleciane"
Normalny 1,9 PSA z palcem 400kkm da radę ( w plasku). Gdzie to dorwałeś, bo może już kres nastąpił...

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
tego ja niewiem ile ma nalatane
jak oliwa w zbiorniczku to uszczela padła to twarde silniki ja dwukrotnie składałem taki w citroenie bez planowania głowicy i latał aż miło
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

i ftedy moze na zimnym slabo palic a sprezanie bedzie przesto slabsze
dzieki za porady pozdrowienia
dzieki za porady pozdrowienia