GV od 2006 jezdzi ktos?
Moderator: Albert_N
GV od 2006 jezdzi ktos?
Przymierzam sie do tej Suzy. Jak sie sprawuje w terenie? Duzo plastikoow
jak sobie radzicie?

Re: GV od 2006 jezdzi ktos?
moja żona dobrze sobie radziharakiri pisze:Przymierzam sie do tej Suzy. Jak sie sprawuje w terenie? Duzo plastikoowjak sobie radzicie?

z tego co wiem to ten samochód z pokroju tego typu konstrukcji (sorento, rav4 itp...) ma najlepsze właściwości terenowe a przy tym fajny wygląd więc po głębszym błocie przejedzie spokojnie, oczywiście nie ma co porównywać do prawdziwych terenówek ale do miasta i wyskoków po za nie na grzyby i ryby jest GV jest idealna.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Zależy co kto rozumie przez jazdę w terenie?Jak nie będziesz jej topił w błocie ponad progi to może,może.......?
GV 2.0HDI.5d+A/T235/70R16GY Wrangler. Zawiecha OME
Jazda w terenie ma podstawową zaletę-brak korków!
mam z 2006 r 2.0 benzynke w fuul wypasie- polecam (ale nie w długie trasy)
-
czego jej brak na długie trasy ?
ja swoją ale dużo starszą często o robię po 500-1500 km
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
Zaloguj się tu i poczytaj:harakiri pisze:Przymierzam sie do tej Suzy. Jak sie sprawuje w terenie? Duzo plastikoowjak sobie radzicie?
www.klubsuzuki.pl
- cornholio78
są i tacy co maluchem jeździli po calej Europie i to z pczyczepą, i też nie narzekalipiotr-stihl pisze:czego jej brak na długie trasy ?

jednak nowa GV ma niski komfort jazdy w porównaniu do innych niby-terenówek, bo jest najbardziej uterenowiona.
Od wygody odzwyczajć się trudno!Ale przedewszystkim jest to kwestia dróg po jakich się poruszamy,a z nimi wiadomo jak to jest w Polsce?
GV 2.0HDI.5d+A/T235/70R16GY Wrangler. Zawiecha OME
nowa GV jest raczej niewygodna w każdym zakresieseku35 pisze:Od wygody odzwyczajć się trudno!Ale przedewszystkim jest to kwestia dróg po jakich się poruszamy,a z nimi wiadomo jak to jest w Polsce?

ale ładnie wyglądaFlor pisze:nowa GV jest raczej niewygodna w każdym zakresieseku35 pisze:Od wygody odzwyczajć się trudno!Ale przedewszystkim jest to kwestia dróg po jakich się poruszamy,a z nimi wiadomo jak to jest w Polsce?przynajmniej 3d

Jimny 

ale faktycznie 3 drzwiowe auto dla rodziny większej niż 2 osoby to masakra 

Jimny 

wygląda super to faktbigos pisze:ale faktycznie 3 drzwiowe auto dla rodziny większej niż 2 osoby to masakra

no i ten tłumik w 3d....
no comments
no comments

Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było
czemu jest niewygodna?
moj tata sie do tego autka przymierzał (3d) jako auto 2 osobowe (pare razy w roku 4os. - a jimniaka nie chce bo mowi ze za maly) - jak moace jakeis uwagi to z checia mu przekaze
moj tata sie do tego autka przymierzał (3d) jako auto 2 osobowe (pare razy w roku 4os. - a jimniaka nie chce bo mowi ze za maly) - jak moace jakeis uwagi to z checia mu przekaze

był: SJ500, 1988
jest: jimniak, 2001
a bo ja wiempavelk pisze:czemu jest niewygodna?

wole brunetki - a ładna to i na taczce ładnie wygląda 

był: SJ500, 1988
ja swaja przelecialem 80 tys i na wygode foteli nie narzekam - stawierdze ze sa chyba najwygodniejsze ze wszystkich wozkow ktorymi jezdzilem, mam np volvo S80 i po 300 km kregoslup mnie napierdziela a w GV - lux. To jak wygladaja nie znaczy ze na dlugiej trasie sa ciulowe. Jak dla mnie sa idealne, dla kogos innego maga byc do d... - zalezy jak lezy - kazdemy inaczejFlor pisze:a bo ja wiempavelk pisze:czemu jest niewygodna?![]()
nie jestem w stanie znaleźć wygodnej pozycji w tym samochodzie
pomijam to że ta benzyna w ogóle nie jedzie
jest to najgorszy samochód jakim jeździłem
ale blondynka w nim fajnie wygląda

a co do benzyny - mam 2,0 w 5d i ten tez nie jedzie

3d nie jezdzilem bo to bida bez reduktora i blokady wiec mnie nie interesuje taki wynalazek, natomiast swoja z racji wykonywanego zawodu geologa popitalam kilka dni w tygodniu w terenie i nie narzekam - a chyba o to bylo pierwsze pytanie

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- cornholio78
to jaki silnik polecasz? może 2.4 w benzynce?
a siedziska foteli nie sa za krótkie?
2,4 nie znam wiec sie nie bede wypowiadalcornholio78 pisze:to jaki silnik polecasz? może 2.4 w benzynce?
siedziska jak dla mnie sa idealne - mam 182 cm wzrostu, gdyby byly dluzsze i wyprofilowane bardziej z przodu to by mnie uciskalu w uda - tak jak np w peugeocie 406 ktorym zrobilem 200 tys

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
nie do końca się z tym zgodzę bo gv 3d 1.9 ddis też ma w niektórych wersjach reduktor i blokadę.3d nie jezdzilem bo to bida bez reduktora i blokady...
Nie wiem jak w benzynie ale oglądałem kilka krótkich diesli i sporo z nich miała reduktory i blokadę
Była Vitara Cabrio 1997 1.6 16v
Jest Grand Vitara 2005 2.0 HDI 3d
I Samurai Cabrio 1.3 1989

jak ja zamawialem swoja w salonie to wogole nie bylo mozliwosci dostania wersji 3d z reduktorem.
Moze te z reduktorem to sciagaja z zachodu
Moze te z reduktorem to sciagaja z zachodu
ja oglądałem tylko ściągane więc to by się zgadzało
Była Vitara Cabrio 1997 1.6 16v