wibracje na zalaczonych napedach 4h
Moderator: Albert_N
wibracje na zalaczonych napedach 4h
Witam mam pytanko moze mie naprowadzicie na cos zanim sie za to zabiore, mianowicie po zalaczeniu napedow 4 h i rozpedzeniu samochodu do predkosci 40-50 km/h i odjeciu nogi z gazu pojawiaja sie wibracje
. NA tylnym napedzie wszystko jest ok i jezdzac na 4 lo tez nie zauwazam zadnego wibrowania wiec zakladam ze ma to cos wspolnego z predkoscia obrotowa walu przy wiekszych predkosciach

SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Re: wibracje na zalaczonych napedach 4h
najprawdopodobniej masz luz na wale przednim konkretnie na wieloklinie lub na krzyżakach no chyba że łożyska w główce mostu umarły
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Mam to samo. Powodem jest luz osiowy na przednim wieloklinie. Kiedyś zapłacę te 200zł za regenerację... 

Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
no i to najprawdopodobniej bedzie przyczyna bo na tylnym przy pewnych predkosciach slychac jak dzwoni przedni wal i jest to na wieloklinie. Dzieki za podpowiedzi

jak mozesz to daj namiar na ten zaklad. wole zaplacic za regeneracje niz wywalac kase na uzywke ktora pewnie bedzie w zblizonym stanieKSikorski pisze:Kiedyś zapłacę te 200zł za regenerację...

692121109 Kuba
692121109 Kuba
KSikorski pisze:Mam to samo. Powodem jest luz osiowy na przednim wieloklinie. Kiedyś zapłacę te 200zł za regenerację...
no własnie gdzie za 200zł zregeneruja wał w okolicach wawy bo mam taki sam problemik

No właśnie , bo do tej pory płaciłem za ten zabieg pińcet 

samurai blaszanka 93
qrna ja to miałem szczęscie, dorwałem wał bez luzów z wieloklinem w pięknym stanie za 80zł 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Firma metmax. Mają oddział w Warszawie na Ul.Mineralnej, ale mają też zakład pod Warszawą, chyba w Grodzisku Mazowieckim. Za regenerację przesuwki i wieloklinu mówili 200 czy 250, nie pamiętam w tej chwili. @Kostuchowi cały wał pod mocniejsze krzyżaki zrobili za 800zł.
Jimny M16A
a na ślasku może jest jakiś mejster od wałów godny polecenia bo już jeden kpl łożysk na ataku i 2x kpl krzyżakow mi wal wykończył
5.12 w mostach itp itd

ponoc w myslowicach kolo gieldy jest jakis spec
tez musze zdobyc namiar bo przedni sie tlucze
tez musze zdobyc namiar bo przedni sie tlucze

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

Jak ktoś miał by namiar na dobry zakład z okolic bielska to dajcie znać bo mam ten sam problem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Rzeczy niemożliwe wykonuje od ręki, na cuda trzeba dzień czekać!
mi wał regenerował gosciu w Blachowni koło Czestochowy. Dorobił tą krótszą częsc wału (wpust) a do dłuższej wspawał nowy wieloklin, wszystko plus wyważenie wyniosło mnie chyba z 350 zeta
lesnik01 Czyli jak dorabiał ci tą część z wpustem to też dorobił by przy okazji dłuższy wał
. Bo i tak musiał rozciąć wał dobrze myśle?

Mysle że nie ma problemu, on wycioł mi zuzyty wieloklin a w to miejsce wspawał nowy. Facet ponoc robi wszystko z wałami,ale regeneruje tez resory. Mi dotoczył nowe podkładki teflonowe miedzy pióra na przód i na tył jak sie to wszystko ułozyło to inna jazda, skonczyły sie problemy z nerami 

lesnik01 a masz jakiś namiar na tego gościa. Adres albo najlepiej numer tel.
I jeszcze jedno. za wieloklinem mam teraz nakręrke metalową, którą nakrecam po złozeniu wału na te czesc co ma wielowpust, Facet jeszcze zrobil znaki w jakim połozeniu ma byc wał złozony.
Jutro zapytam sie kolegi o numer do tego goscia i podam Ci z wytycznymi jak dojechac.
Wielkie dzięki kolego
i pozdrawiam 

Wielkie dzięki kolego i pozdrawiam
POSZŁO NA PW
POSZŁO NA PW
przejeżdżałem koło tego zakladu kilka razy ale numeru nie spisalem dajcie mi też na pw ok?
5.12 w mostach itp itd

bylem w metmax zregenerowac wal i moge teraz z pelna odpowiedzialnoscia polecic.mimo problemow na mineralnej w warszawie, zaproszono mnie do grodziska maz na krolicza gdzie wszystko zostalo zalatwione na najwyzszym poziomie i w bardzo przystepnej cenie(dzwonilem po kilkunastu zakladach i cena nie schodzila ponizej 500 pln) ktora nie powinna przekroczyc 400 pln.
pozdr
pozdr
692121109 Kuba
692121109 Kuba
co oni ci takiego robili za te 400zl?
wieloklin nowy?
wieloklin nowy?
byłem w zakładzie w Blachowni i owszem Pan bardzo kompetentny zrobi wszystko co chcesz tylko nie wie ile to będzie kosztowało
tak na oko za wymiane wieloklinu i wyważenie 250 wieloklin minimum i 150 wyważenie no to ja dziekuje mam sprawny wał za 150 od nie pazernych hien

5.12 w mostach itp itd

wymienili mi dwa krzzaki nowy wieloklin no i oczywiscie wywazanie. ceny nie moge ci powiedziec bo jak juz wczesniej powiedzialem mialem male starcie na poczatku w warszawie i moja ''cena'' nie bedzie cie obowiazywala. napisalem ze nie powinno przekroczc 400 pln, na poczatku jak dzwonilem do grodziska maz to cena za wymiane wieloklina wynosila 250 plnmisiu pisze:co oni ci takiego robili za te 400zl?
wieloklin nowy?
692121109 Kuba
692121109 Kuba
viperecki pisze:sprawny wał za 150 od nie pazernych hien
potrzebe zakupienia nowego przedniego walu bo moj dogorywa
masz moze jakies namiary na te niepazerne hieny albo lezy ci takie w garazu?
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 10:36 pm przez poreb, łącznie zmieniany 1 raz.
biedny inżynier