Trudności z zapaleniem
Moderator: Albert_N
Trudności z zapaleniem
Witam Wszystkich w Nowym Roku
Mam takie zapytanie, otóż wymieniłem świece żarowe i dalej mam problem z odpaleniem samochodu przy niskich temperaturach, podgrzewam i muszę dość kręcić aby silnik załapał, czym to może być spowodowane, dodam jest to auto z roku 2004,
Pozdrawiam
Mam takie zapytanie, otóż wymieniłem świece żarowe i dalej mam problem z odpaleniem samochodu przy niskich temperaturach, podgrzewam i muszę dość kręcić aby silnik załapał, czym to może być spowodowane, dodam jest to auto z roku 2004,
Pozdrawiam
Re: Trudności z zapaleniem
moga byc swiece nie takie, albo paliwo slabe, albo filtr zaparafiniony.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
przydalo by sie jeszcze napisac co to za auto i co za silnik ...
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
http://www.lukasziewa.com
no i jaki prad rozruchu akumulatora, jezeli za maly to podgrzewanie swiec odbiera za duzo pradu potrzebnego na rozruch
Samurai 86'
Przepraszam zakręciłem się, jest to Suzuki Grand Vitara rok 2004, 2TD, gro części pasuje z peugeota czyli jest to chyba silnik hdi.
WOBIA, właśnie akumulator kręci jak szalony, a silnik nie chce zaskoczyć od razu i nie wiem co jest grane
w tych autach są czasami problemy z modułami świec żarowych (moduły się przepalają)
a tak przy okazji jak masz kable na świecach osobno na każdą świecę czy listwa łącząca wszystkie świece, bo od tego zależy jaki masz moduł bo są różne rodzaje
a tak przy okazji jak masz kable na świecach osobno na każdą świecę czy listwa łącząca wszystkie świece, bo od tego zależy jaki masz moduł bo są różne rodzaje
Była Vitara Cabrio 1997 1.6 16v
Jest Grand Vitara 2005 2.0 HDI 3d
I Samurai Cabrio 1.3 1989

Jest Grand Vitara 2005 2.0 HDI 3d
I Samurai Cabrio 1.3 1989
stawiam na słabą jakość paliwa. Zobacz jak wygląda filtr paliwa, bo pewnie parafiny dużo się oddzieliło w dużym mrozie...
4x4 Tczew
Witam. Burcys mam do każdej świecy osobny kabelek, w poniedziałek jadę do fachury co ma dobry sprzęt diagnostyczny niech jeszcze raz wszystko posprawdza.