silnik 2,0 omega z automatem do sj - przerabial ktos ?
Moderator: Albert_N
silnik 2,0 omega z automatem do sj - przerabial ktos ?
czy sie zmiesci , co trzeba przerobic i na co zwrocic uwage 

k160 3,3d,sopa,35",star
suzuki land cruiser 2,0,31",spr,arb,star+el
HAMMER vario
HAMMER vario
Re: silnik 2,0 omega z automatem do sj - przerabial ktos ?
Motór C20ne
Jesli tak to konieczne będzie cięcie i spawanie tunelu oraz rzezba tylnego mocowania skrzyni.
Z tego co się orientuję to automat jest sporo dłuższy od manulanej skrzynki do tego silnika, więc mozliwe że nalezalo by połączyć ją bezposrednio z reduktorem z pominięciem wału.

Z tego co się orientuję to automat jest sporo dłuższy od manulanej skrzynki do tego silnika, więc mozliwe że nalezalo by połączyć ją bezposrednio z reduktorem z pominięciem wału.
W omedze (A)bylo tylko ne.seh ,xe,lety i inne wynalazki w omie nie wystepowaly.Michal_R pisze:Motór C20neJesli tak to konieczne będzie cięcie i spawanie tunelu oraz rzezba tylnego mocowania skrzyni.
Dwóch kumpli ma ne z manualem i cala rzezba czyli spawanie skonczylo sie na przespawaniu otworu lewarka zmiany biegow.plus łapy oczywiscie.
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
nigdzie Husky nie napisał o jakią omegę chodzi. A w omedze A z 20'stek siedziały jeszcze se, nef i nejdaro 16v pisze: W omedze (A)bylo tylko ne.seh ,xe,lety i inne wynalazki w omie nie wystepowaly.

Żeby zrobic to jak bozia przykazała potrzeba trochę więcej rzezby, wiem bo wkładałem.daro 16v pisze: Dwóch kumpli ma ne z manualem i cala rzezba czyli spawanie skonczylo sie na przespawaniu otworu lewarka zmiany biegow.plus łapy oczywiscie.
miałem taki silnik z manualem i chciałem zmienić na automat ale przeszło mi jak zobaczyłem że automat jest dłuższy od manuala o 20cm
ale,husky pisze:czy sie zmiesci , co trzeba przerobic i na co zwrocic uwage
zdaje się że masz takie auto?
więc co chcesz wiedziec?
mmialem wypadek i zlamalem kregoslup , ale mam nadzieje ze jeszcze bede jezdzil , dlatego chce zmienic na automat
k160 3,3d,sopa,35",star
HAMMER vario
HAMMER vario
to zdaje mi się, że w Wieliczce jest samuraj na omedze w automacie, u człowieka ogłaszającego się z pto do samuraja.
myślałem że to twój.
myślałem że to twój.