Wielozawór LPG
Moderator: Albert_N
Wielozawór LPG
Witam.Mam pytanie .Czy ktoś mi może powiedzieć do czego służy pokrętło w wielozaworze zamontowanym w zbiorniku LPG .Czy to jest regulacja ciśnienia? i w jakiej pozycji powinno być to pokrętło.U mnie jest wykręcone na maksa.
Re: Wielozawór LPG
sowland pisze:Witam.Mam pytanie .Czy ktoś mi może powiedzieć do czego służy pokrętło w wielozaworze zamontowanym w zbiorniku LPG .Czy to jest regulacja ciśnienia? i w jakiej pozycji powinno być to pokrętło.U mnie jest wykręcone na maksa.
Ma byc wykrecone, to jest zawor odcinajacy doplyw gazu.
Pozdrawiam
sj 425 606468554
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Miałem kiedyś w którymś aucie dwa pokrętła, gdy były wykręcone to gaz płynął do zbiornika i do reduktora. Przy wielozaworze z jednym pokrętłem po zakręceniu nie będziesz miał dopływu LPG do reduktora. zamiast drugiego pokrętła montowany obecnie jest elektrozawór.
Dziękuje bardzo. A może wiecie co jest przyczyną że mi sie zalewa gazem jak zgaszę silnik.Trzeba długo krecić rozrusznikiem.Na benzynie ok.W parowniku elektrozawór według mnie trzyma.
sowland pisze:Dziękuje bardzo. A może wiecie co jest przyczyną że mi sie zalewa gazem jak zgaszę silnik.Trzeba długo krecić rozrusznikiem.Na benzynie ok.W parowniku elektrozawór według mnie trzyma.
Moga byc np twarde albo uszkodzone mambrany w parowniku, albo zawor parownika jednak nie trzyma. Czasem zdarza sie tez ze spada z dzwigienki zamykajacej doplyw gazu gumka uszczelniajaca, ja tak mialem i auto nie chcialo odpalac ani chodzic na benzynie zanim nie wypalilo gazu z parownika.
Pozdrawiam
sj 425 606468554