Wymienione zostało:
- kopułka+palec
- świece+kable
- filtr paliwa,oleju,powietrza
- pompka paliwa
- gaźnik
- paliwo
- cała elektryka
Sprawdzone:
-cewka (nie grzeje się)
-zapłon
Kto ma jakieś pomysły ? Z góry dziękuje za pomoc:)
Moderator: Albert_N
no rozwiązanie pierwsza klasa widze.himself pisze:a masz lpg ? moze to rozwiaze twoj problem
A gdzie normalnie to odpowietrzenie jest?viperecki pisze:miło że pomogłem teraz tylko obczej gdzie masz zatkaną rórke odpowietrzającą i odrazu wyciągnij ją gdzieś wysoko do kabiny zapach benzyny w autku gratis ale wody do zbiornika nie nałapiesz
Zajrzałem tam (foty nie zrobiłem) i jest takie odpowietrzenie ze zbiornika do wlewu (grubszy wężyk) i jakiś cienki z zaworkiem zwrotnym (taki jak w podciśnieniach) i nie wiem gdzie trafia ?viperecki pisze:najprawdopodobniej pod blachą osłaniającą wlew paliwa w bagażniku , no chyba że wtrysk masz to wtedy idzie pod maske do filtra węglowego i spowrotem do kolektora ssącego ale ja nie wiem na 100 bo nigdy seryjnego samca nie widziałem
W prostym gaźnikowcu po prostu wychodzi odpowietrzenie przez filterek do atmosfery.kotara pisze:Zajrzałem tam (foty nie zrobiłem) i jest takie odpowietrzenie ze zbiornika do wlewu (grubszy wężyk) i jakiś cienki z zaworkiem zwrotnym (taki jak w podciśnieniach) i nie wiem gdzie trafia ?viperecki pisze:najprawdopodobniej pod blachą osłaniającą wlew paliwa w bagażniku , no chyba że wtrysk masz to wtedy idzie pod maske do filtra węglowego i spowrotem do kolektora ssącego ale ja nie wiem na 100 bo nigdy seryjnego samca nie widziałem
W manualu jest pokazane, że jest jakieś połączenie do: "canister" - co to kurde znaczy i gdzie tego szukać?
Dobra - znalazłem w Manualu strona 5-6
ale nadal nie znam odpowiedzi na pytanie czy to pozwala zbiornikowi lekko oddychać? Czy niweluje podciśnienie jakie powstaje kiedy pompa wypompowuje paliwo ze zbiornika? Strzłki mówią o przepływie powietrza w jedną stronę
A to dziwne bo zimy nie ma a błoto ? Z jakiej okazji BłotoKostuch pisze:W prostym gaźnikowcu po prostu wychodzi odpowietrzenie przez filterek do atmosfery.kotara pisze:Zajrzałem tam (foty nie zrobiłem) i jest takie odpowietrzenie ze zbiornika do wlewu (grubszy wężyk) i jakiś cienki z zaworkiem zwrotnym (taki jak w podciśnieniach) i nie wiem gdzie trafia ?viperecki pisze:najprawdopodobniej pod blachą osłaniającą wlew paliwa w bagażniku , no chyba że wtrysk masz to wtedy idzie pod maske do filtra węglowego i spowrotem do kolektora ssącego ale ja nie wiem na 100 bo nigdy seryjnego samca nie widziałem
W manualu jest pokazane, że jest jakieś połączenie do: "canister" - co to kurde znaczy i gdzie tego szukać?
Dobra - znalazłem w Manualu strona 5-6
ale nadal nie znam odpowiedzi na pytanie czy to pozwala zbiornikowi lekko oddychać? Czy niweluje podciśnienie jakie powstaje kiedy pompa wypompowuje paliwo ze zbiornika? Strzłki mówią o przepływie powietrza w jedną stronę
W tych z porypanym gaźnikiem i we wtrysku idzie wężyk do puszki z zaworem trójdrożnym.
Jak nie jest to pozapychane, to zbiornik "oddycha" w obie strony. Jak się zakituje błotem albo zamarznie, to się robią jaja.
Mi w zimie kanister zamarzł, więc go wywaliłem całkiem (jak ktoś chce, to oddam - jest w bdb stanie). Odpowietrzenie wpuściłem do puszki filtra przez trójnik.kotara pisze:
A to dziwne bo zimy nie ma a błoto ? Z jakiej okazji Błoto![]()
Generalnie to właśnie jaja są więc muszę zatkaną dziurkę odetkać![]()
dpowietrzenie przez filterek do atmosfery - tak całkiem luźno czy do filtra powietrza może?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość