Vitara 1,9 TD

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

danny77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Vitara 1,9 TD

Post autor: danny77 » czw lut 18, 2010 11:08 pm

Witam!!! Zwracam się z prośbą o info... do fachowców
Mam "okazję" zakupić takie autko z 97 roku z "full" wypasem za ok.10 tyś pln. Pytanko mam co to za motorek podobno ma 75 km mocy, jak z jego trwałością, awaryjnością, ewentualnymi częściami. Autko będzie woziło mnie do pracy 10 km i dość często na rybki nad Wisłę i czasem na grzybki:). Na allegro jest tylko kilka vitarek z tymi silnikami, królują 1,6 i 2,0 ,czyżby ten dieselek to była jakaś mina...?? Ewentualnie na co zwrócić uwagę przed zakupem??
z góry dziękuje za wszystkie popdpowiedzi
Pzdr...

fijasek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Vitara 1,9 TD

Post autor: fijasek » pt lut 19, 2010 8:18 pm

Witam
Ja sie podłacze do pytania bo też myślałem mad tym silnikiem i mam pytanie czy to jest silnik PSA bo jezeli tak to silnik który występował w cytrynach i pługach i jako TD często miał 90KM więc czym by sie różnił od tego 75KM czy tylko komputerem czy może interculerem i ewetualnie czy duży problem przysposobić go do tych 90KM(koszty)
A przy okazji jak reszta tego samochodu z roczników ok 1997-2000 z TD jak napędy blacha czy również ja zrzera i czy te modele to tylko Hiszpania.
Pozdrawiam
Jacek

Awatar użytkownika
damian89
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Vitara 1,9 TD

Post autor: damian89 » sob lut 20, 2010 7:22 pm

Śmigałem przez rok taką vitarką i :
-szatan to nie jest, ale do spokojnej jazdy w sam raz :)21
-silnik ten sam co w cytrynach, aby podniesc moc trzeba wymienic pompe wtryskową i chyba tez turbo
-z tym silnikiem to tylko z Hiszpani, więc trohe rdzewieją :evil:
-jeżeli nie jest zjechana to pochodzi jeszcze
- części są dostepne
Vitara 1.9 td '97 była...
Jest Vitara long 2.0 tdic '97

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”