Vitata 1,6 światło cofania.

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Edgarowski

Vitata 1,6 światło cofania.

Post autor: Edgarowski » czw mar 04, 2010 10:17 pm

Witam
Jestem starym czterokołowcem forum z pod znaku Uaz Trooper i Gaz, ale trafiła mi się Vitara 16 czterodrzwiowa prod.1996 r.Wszystko na razie ok.Nie działa tylko światło cofania i sygnał, świeci stale poduszka.Gdzie jest umieszczony włącznik światła cofania i czy te trzy elementy mają coś ze sobą wspólnego.Czy to bezpiecznik czy inny diabeł.
Przeszukałem wszystkie posty ale nic na ten temat nie znalazłem.
Może ktoś miał taki problem i jest w stanie pomóc i z góry dziękuję.
Edgar z Gór.

Awatar użytkownika
viperecki

Re: Vitata 1,6 światło cofania.

Post autor: viperecki » czw mar 04, 2010 10:30 pm

Włącznik masz od góry skrzyni przy lewarku i ile dobrze pamietam nie pomyl bo są dwa jeden od wstecznego a drugi od 5 tki , wiazka idzie w komorze silnika i od niej odchodzi biała podwójna wtyczka tam najłatwiej sprawdzisz czy to czujnik , a i nie ma powiązania z innymi usterkami , poduszka świeci zazwyczaj gdy jest wystrzelona lub gdzy taśma padnie sygnal pada od wody
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu ;)5.12 w mostach itp itd

Edgarowski

Post autor: Edgarowski » pt mar 05, 2010 8:16 pm

Dziekuję za podpowiedź poszukam tylko się cieplej zrobi.
Na razie jeżdzi a Uaza trzeba z zimowego snu obudzić podszykować, wyjechac z garażu, zrobić miejsce na przegląd Vitary i trochę poczytać forum aby się podszkolić.
Edgar z Gór.

Awatar użytkownika
corny

Post autor: corny » pt mar 05, 2010 9:18 pm

Edgarowski pisze:Dziekuję za podpowiedź poszukam tylko się cieplej zrobi.
Na razie jeżdzi a Uaza trzeba z zimowego snu obudzić podszykować, wyjechac z garażu, zrobić miejsce na przegląd Vitary i trochę poczytać forum aby się podszkolić.
Swiete słowa :)2
GG 18408258
SJ413
http://samurai.org.pl/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”