Pomocy!!!!!!!! Problem z Gaźnikiem od Ponego !!!!!
Moderator: Albert_N
- kamil9010
- jestem tu nowy...
Pomocy!!!!!!!! Problem z Gaźnikiem od Ponego !!!!!
Witam . W ubiegły weekend zmieniłem w samuraju gaźnik . Założony jest teraz gaźnik od pony . Po drobnych regulacjach samuraj odpala chodzi na wolnych obrotach :800 nie ma żadnego problemu. Niestety przy gwałtownym dodaniu gazu auto płynnie wkręca się na obroty lecz nie chce z nich ,,zejść” i chodzi na 4000tys cały czas. Przy ponownym odpaleniu silnik chodzi na 800obrotach . Nie wiem z czym może to być związane. Przy płynnym dodaniu gazu silnik pięknie wkręca się na 7000 tys i bez problemu wraca do 800obr. Czym może być to spowodowane. Dziękuje za odpowiedz :!:!
Nic tak nie wciaga jak chodzenie po bagnie:):)
Nissan king Cab 2.5d
Mondeo MK3
Nissan king Cab 2.5d

Mondeo MK3
Re: Pomocy!!!!!!!! Problem z Gaźnikiem od Ponego !!!!!
masz wszystko dobrze uszczelnione ? tj mocowanie gaznika do korektora i gaznik od gory tam gdzie nachodzi miska od powietrza?
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
http://www.lukasziewa.com
- kamil9010
- jestem tu nowy...
Tak
:(

Nissan king Cab 2.5d
Mondeo MK3
Nissan king Cab 2.5d

Mondeo MK3
to zobacz czy na odpalonym silniku po dodaniu gazu i odpuszczeniu zamyka ci sie 2 ga przepustnica jest ona sterowana podciśnieniowo i ma specjalna zpadke odpuszczająca przy mocowaniu linki ja stawiam na to
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

- kamil9010
- jestem tu nowy...
Dzieki wielkie . Pobawilem sie i doszedłam co było . Autko smiga dobrze . Mam jeszcze jedno pytanie . Co zrobiliscie z wezami od wody
ja mam zaslepione. I jeszcze 2 rurki wychodzace obok siebie chyba to jest powrót paliwa i cos jeszcze ja połaczyłem je razem na zdjeciach z forum odnaczone sa B iC

Nissan king Cab 2.5d
Mondeo MK3
Nissan king Cab 2.5d

Mondeo MK3
Wpadalo by sie pochwalic "co bylo?" bedzie dla nastapnych z podobnym problememkamil9010 pisze:Dzieki wielkie . Pobawilem sie i doszedłam co było . Autko smiga dobrze . Mam jeszcze jedno pytanie . Co zrobiliscie z wezami od wodyja mam zaslepione. I jeszcze 2 rurki wychodzace obok siebie chyba to jest powrót paliwa i cos jeszcze ja połaczyłem je razem na zdjeciach z forum odnaczone sa B iC

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
- kamil9010
- jestem tu nowy...
A a nie ma sie czym chwalić . Te nie szczęsne podciśnienia ;p źle podłączyłem i był problemik .Na szczęście droga prób i błędów doszedłem do odpowiedniego ustawienia ;p mogę dodać zdjęcia jeżeli jest ktoś zainteresowany może przyda się dla potomnych
Nissan king Cab 2.5d
Mondeo MK3
Nissan king Cab 2.5d

Mondeo MK3
Wyślij kolego te fotki jak możesz porównam z swoim podłączeniem bo wiem ze jest kilka sposobów podłączenia podcićnien do gruchy.
Dodaj je razem z opisem problemu do tematu o podpinaniu gaźnika z poniacza do samuraia. Znając życie na pewno znajdzie się ktoś komu taka informacja się przyda, choćby po to żeby nie popelnić takiego blędu.kamil9010 pisze:...mogę dodać zdjęcia jeżeli jest ktoś zainteresowany może przyda się dla potomnych
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl