Nie krzyczcie..... przetłumaczcie

Moderator: Albert_N
Vitarę trzeba na starcie przerobić żeby robiła w terenie, a do samuraja wystarczy założyć MTki.TMiN pisze:Cześć jestem tu nowy. Zarejestrowałem się by troszkę poczytać, bo nosze się z zamiarem zakupu Samuraia lub Vitary. Mam warsztat samochodowy więc spore pole do manewru w zakresie przeróbek. Planuję swoje autko podnieść i zmodyfikować w kierunku off-road . I tu moje pytanie. Większość opisów i porad tyczy się Samuraia. Czy wynika to z konstrukcji vitary która mniej się do tego nadaje? Czy po prostu Samurai jest popularniejszy ze względu na koszty. Ponieważ jestem jeszcze przed zakupem auta mam szansę uchronić się przed popełnieniem błędu. Puki co skłaniam się bardziej ku Samuraiowi. Autko miałoby też spełniać funkcje użytkowe. Czasem np holowanie autka do warsztatu.
Nie krzyczcie..... przetłumaczcie
dobrze piszeszkozioU pisze: Vitarę trzeba na starcie przerobić żeby robiła w terenie, a do samuraja wystarczy założyć MTki.
Kupisz samuraja to będziesz wiedział że masz prawdziwą terenówkę, kupisz vitarę to będziesz musiał udowodnić sobie i innym, że to prawdziwa terenówka.
Nie pocieszyłeś mnie jako osoby szukającej w chwili obecnej VitaryN2O pisze:Samurai'a dzień naprawiasz, tydzień jeździsz, a Vitarę tydzień naprawiasz i dzień jeździsz.
TMiN pisze:jak oglądam ogłoszenia na alledrogo to te brezenciki wyglądają zazwyczaj jak powyciągane szmaty, stąd moje zainteresowanie blaszakiem.... poza tym zimą nie będzie wiało po nerkach
Jezeli chcesz autko na wypady z rodzina to raczej odposc sobie samuraia, dluga vitara lub moze misiufsiu pajero bedzie napewno dluze lepszym rozwiazaniem dla Ciebie a przedewszystki dla twojej rodziny która z pewnoscia doceni wieksze i bardziej komfortowe auto. Masz warsztat to poradzisz sobie z vitara czy pajero...TMiN pisze:Myślę nad blaszakiem bo chce mieć z tylu fotele. Tak by móc rodzinką wspólnie w foto plenerki wyskakiwać.
Pajero bedzie tu niezastopione w przeciwienstwie do samochodów marki zaczynajacej sie na litere S.TMiN pisze:Autko miałoby też spełniać funkcje użytkowe. Czasem np holowanie autka do warsztatu.
Jak masz zamiar jeździć w terenie to kup sobie samurai'a lub partola.Browning pisze: Nie pocieszyłeś mnie jako osoby szukającej w chwili obecnej Vitary
może źle się wyraziłem . Autko będzie głównie służyć mojej zabawie, pewnie okleję go reklamą warsztatu, czasem pojadę holować klienta, ale jest opcja zabrania od czasu do czasu w plener zony i córki, stąd moja troska o dach nad głową.PI7er pisze:Jezeli chcesz autko na wypady z rodzina to raczej odposc sobie samuraia, dluga vitara lub moze misiufsiu pajero bedzie napewno dluze lepszym rozwiazaniem dla Ciebie a przedewszystki dla twojej rodziny która z pewnoscia doceni wieksze i bardziej komfortowe auto. Masz warsztat to poradzisz sobie z vitara czy pajero...TMiN pisze:Myślę nad blaszakiem bo chce mieć z tylu fotele. Tak by móc rodzinką wspólnie w foto plenerki wyskakiwać.
Pajero bedzie tu niezastopione w przeciwienstwie do samochodów marki zaczynajacej sie na litere S.TMiN pisze:Autko miałoby też spełniać funkcje użytkowe. Czasem np holowanie autka do warsztatu.
Dlaczego Pajero ? Ceny ma normalne, nie jest uciezliwe w serwisowaniu, czesci jeszcze w rozsadnych cenach...
Auto ma być do normalnej jazdy i w terenN2O pisze:Jak masz zamiar jeździć w terenie to kup sobie samurai'a lub partola.Browning pisze: Nie pocieszyłeś mnie jako osoby szukającej w chwili obecnej Vitary
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości