Witam
Przeszukałem forum ale nie znalazłerm odpowiedzi.Może ktos miał podobny problem i pomoże.Vitara Long 1,6 1996 r. przebieg 118 tys,po przeglądzie w servisie.
Zapala bez problem a po zatrzymaniu i wyłączeniu silnika nie chce ponownie zapalić.
Po włączeniu zapłonu świeci zółta lampka silnika, słychać przyknięcie przekaźnika i zapala.Jest ok.Przy ponownym włączeniu zapłonu żółta lampka się nie pali nie słychać przytyknięcia przekaźnika rozrusznik kręci ale silnik nie zapala.
Po jakimś czasie zapala jak gdyby nigdy nic.W servisie nie znaleźli usterki bo złośliwie zapalała za każdym razem.Rano w garażu nie a za chwile bez problemu odpaliła.
Problem z zapalaniem Vitara Long.
Moderator: Albert_N
-
-
Problem z zapalaniem Vitara Long.
Edgar z Gór.
Re: Problem z zapalaniem Vitara Long.
Witaj,wejdź na forum "suzuki info" może któryś z bardziej zaawansowanych użytkowników Ci podpowie co nie tak.
Wj/Wg
-
-
Dziękuje przeszukałem ale nie ma nic na taką przypadłość.Pozostał elektryk wskazany przez servis z którym trzeba się spotkać.
Edgar z Gór.
Witalski ...
Prawdopodobnie poluzowała sie nakrętka masy z silnika po prawej stronie .
Jeśli nie ma masy to ta lampka się nie pali ..
Dokręć ją powinno być ok.
Ja tak miałem
Pozdrwaiam

Prawdopodobnie poluzowała sie nakrętka masy z silnika po prawej stronie .
Jeśli nie ma masy to ta lampka się nie pali ..

Ja tak miałem
Pozdrwaiam

-
-
Dziękuję za odpowiedź.Rozmawiałem z poprzednim właścicelem i wskazał na immobilaizer.W kluczyku jest podobno chip który daje sygnał po włożeniu do stacyjki a który odbiera antenka.Może ona nie kontaktuje lub któryś ze styków w wyłączniku na kluczyk między siedzeniami.Zapuściłem WD.Na razie pali ok.Zobaczymy.
Edgar z Gór.