Liczniki SJ-Samurai

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
RadziO413

Liczniki SJ-Samurai

Post autor: RadziO413 » pn kwie 12, 2010 8:52 pm

A więc zaczne tak-mam sj-ta przerobionego na wtryskowca z całą instalacją samuraja+licznik samuraja,szpetnie on wygląda do starej deski i teraz pytanie-czy da rade przerobić ten stary licznik pod-Checka ?? czy zdolny elektryk by się z tym uporał ,może ktoś już robił z was coś podobnego ?? :)21
Sj 413 89' [S]pecial werszyn

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Re: Liczniki SJ-Samurai

Post autor: Adam.Ż » pn kwie 12, 2010 10:49 pm

powinno dać radę.
Tak robiliśmy przy zakładaniu silnika vitary. Część rzeczy została z oryginalnej instalacji, a część podpięliśmy pod inne kontrolki(np. zamiast check miga podgrzewanie szyby bodajże :wink: )
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew

Awatar użytkownika
tanto

Re: Liczniki SJ-Samurai

Post autor: tanto » śr kwie 14, 2010 11:38 am

Wszystko się da, pytanie tylko ile pracy chcesz w to włożyć. Mimo że wtyczki przy licznikach SJ i Samuraia są identyczne to część przewodów jest w innych miejscach, najprostszym rozwiązaniem jest poprzekładanie przewodów na wtyczkach tak żeby świeciły właściwe kontrolki, to czego nie ma w liczniku SJ np. Engine Check można dorobić wstawiając np. diodę LED.
Zastanowił bym się nad wymianą całej konsolety, ta od Samuraia wydaje mi się bardziej poukładana i podatna na przeróbki, niestety do tego poza plastikami potrzebna jest jeszcze poprzeczka, SJ i Samurai mają różne.

Nie wiem jak bardzo jesteś zdesperowany jeśli chodzi o czas, ale w wolnej chwili mogę rozrysować różnice pomiędzy tymi licznikami, ale pssyt..., na forum zaglądają osoby którym obiecałem coś zrobić i ciągle mi na to czasu brakuje, więc powiedziałem to tak po cichutku żeby przypadkiem nie usłyszeli ;-)
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”