Vitara-Cuda Panie Cuda
Moderator: Albert_N
Vitara-Cuda Panie Cuda
Witam. Może głupi tytuł ale jak się znam na mechanice tak z tym nie mogę sobie poradzić . Otóż od pewnego czasu jak skręcam kołami do oporu to nie ma hamulców . Muszę ze dwa razy nacisnąć na pedał i wszystko wraca do normy . Odpowietrzałem 999 razy . gięte przewody są w stanie nienaruszonym . Przy skręcie żaden przewód nie jest zagięty . wygięty itd . Nigdzie nie wycieka płyn ani go nie ubywa . Tak jak mówiłem dzieje sie to tylko przy maksymalnym skręcie niezależnie w którą stronę. Gdy skręt jest niepełny wszystko jest w porządku .Proszę o pomoc bo jeszcze troche a wogóle przeprowadzę się pod samochód .
Chevrolet Geo Tracker konkretnie zmodyfikowany
Tel w razie czego 501-372-508
Re: Vitara-Cuda Panie Cuda
Sprawdz czy nic nie wadzi o zacisk przy skrecie, moze zacisk o cos sie przypiera przy maksymalnym skrecie, wciska tloczek i wtedy musisz machac pedalem aby go cofnac spowrotem...
Poprostu obserwuj co sie dzieje z zaciskiem w prowadnicy podczas maksymalnego skretu, moze cos sie kosi.
Poprostu obserwuj co sie dzieje z zaciskiem w prowadnicy podczas maksymalnego skretu, moze cos sie kosi.
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
A może problem dotyczy ABSu? Przy pełnym skręcie, którys z przewodów czujnika się zwiera i ABS odpuszcza. Ty to odczuwasz, jako wpadający pedał.
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Znany problem w liftowanej vitarze - ogranicz skręt ogranicznikami bo sprężyna czy tam wahacz odpycha zaciski od tarcz przy pełnym skręcie.

Ooo a skąd to wiesz 

Co prawda czy odpycha coś zaciski to nie patrzyłem
Z autopsji.Jareczek pisze:Ooo a skąd to wiesz

Dodajmy, że liftowanej zapewne na springach od merca, typowe.N2O pisze:Znany problem w liftowanej vitarze - ogranicz skręt ogranicznikami bo sprężyna czy tam wahacz odpycha zaciski od tarcz przy pełnym skręcie.

Dokładnie Mercedes z przodu
.W taki razie jutro sprawdzam co jest o ile nie przestanie lać . A jak by się okazało że to to to jakieś inne wyjście z sytuacji jest niż ograniczyć skręt

Nie mam takich problemów, za to tylne hamulce to problem- są słabe
bo nie przetuningowaleś blaszki/dźwigienki sterującej zaworkiem obciażeniowym tyłu lub ww zaeorek umarł i nie zastąpiłeś go trójnikiem
a co do braku przodu to tak jak pisano dobijaja zaciski do springow

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Tak wiem, chodzi o korektor siły hamowania, czy jakoś tak
, do niedawnoahamulce były dobre, ale tył poszedł jeszcze troszkę do góry,
a z przednimi hamulcami jest u mnie ok, felgi ET -12/7'

a z przednimi hamulcami jest u mnie ok, felgi ET -12/7'