Kumho KL71 Road Venture AT 205R16
Moderator: Albert_N
Kumho KL71 Road Venture AT 205R16
Witam. Czy ktoś używał w grand Vitarze takich opony jak w temacie? Jak wygląda auto na takich wąskich oponkach? Jak jazda w terenie? Ewentualnie interesują mnie inne propozycje do Grand Vitary XL z ukierunkowaniem na średni teren bez off-roadu. Z góry dzięki za info.
Boże spraw żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.
- HUSKYTEAM
- Kontaktowanie:
Re: Kumho KL71 Road Venture AT 205R16
...Jak jazda w terenie
W lekkim terenie bez off-roadu znakomicie robiły mi przez całą zimę zimowe Barumy w rozmiarze 185/65 R14 zamontowane na przedniej osi Nissana Sunny. Ani razu się nie zakopałem mimo, że mieszkam 1 km od drogi w lesie. Polecam takie rozwiązaniena średni teren bez off-roadu

http://forum4x4.pl/viewforum.php?f=16
)
Ale powiem Ci szczerze kolego, że dokładnie się przyjrzałem tym Kumho KL71 i sobie takie kupuje zamiast BFG M/T. Będą mi służyć do jazdy po mieście + jakiś mały wypad na żwirownie.
Na teren mam Glob-gumm (a'la simex)

Ale powiem Ci szczerze kolego, że dokładnie się przyjrzałem tym Kumho KL71 i sobie takie kupuje zamiast BFG M/T. Będą mi służyć do jazdy po mieście + jakiś mały wypad na żwirownie.
Na teren mam Glob-gumm (a'la simex)
4x4 Tczew
OK czyli co do wyboru to nie jest zły
A jak z rozmiarem. Teraz mam 215/65/16. Czy opony 205/80/16 beda latały be zaczepiania i obcierania.
szlagoś

A jak z rozmiarem. Teraz mam 215/65/16. Czy opony 205/80/16 beda latały be zaczepiania i obcierania.
szlagoś
Boże spraw żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.