luzy na drązku zmiany biegów

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Rafał R
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

luzy na drązku zmiany biegów

Post autor: Rafał R » śr maja 12, 2010 1:22 pm

Hej!
w mojej vitarze (2.0 V6 95') dzwignia zmiany biegów ma dosyć duże luzy. Biegi wchodzą dobrze, jedynie na początku, po zakupie musiałem się przyzwyczaić, ale teraz da się jeździć. Niemniej mam pytanie, jak to naprawić? Domyślam się że winę za to ponosi układ "przeniesienia" od dziwgni do właściwych wodzików w skrzyni biegów. Widziałem także zdjęcia, że taki właśnie mechanizm jest nabudowany na skrzynię. Czy ktoś miał taki przypadek, naprawiał ktoś coś takiego?? czy ma ktoś może manuale, jak to jest zbudowane??
proszę o pomoc
z góry dzieki :D

Awatar użytkownika
KonarskiS

Re: luzy na drązku zmiany biegów

Post autor: KonarskiS » śr maja 12, 2010 4:23 pm

obstawiam, że tulejka Ci wpadła na drążek (z tej "kulki").

Zadzwon, stoi u mnie long v6 to Ci powiem krok po kroku jak to rozebrać i naprawić :)21
zj

Rafał R
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: luzy na drązku zmiany biegów

Post autor: Rafał R » pn maja 17, 2010 6:03 am

KonarskiS pisze:obstawiam, że tulejka Ci wpadła na drążek (z tej "kulki").

Zadzwon, stoi u mnie long v6 to Ci powiem krok po kroku jak to rozebrać i naprawić :)21
Dzięki kolego, tak jak mówiłeś, problem tkwił w braku tulejki między kulą na dźwigni zmiany biegów, a dalszym przeniesieniem na wodziki, rozbiórka była dziecinnie prosta (z wnętrza kabiny), tulejke dorobiłem sam z twardego plastiku i działa jak trzeba!!! dzięki!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”