Rama - samurai.
Moderator: Albert_N
Rama - samurai.
Samurai 413
Pytanie, czy jak włoże silnik o masie 150 (+/-20) kg + skrzynia (30-40kg) to czy rama (zdrowa) to wytrzyma? Czy będe musiał ją jakoś wzmacniać? Czy po prostu się ona nie nadaje pod taką jednostke?
Pozdrawiam.
Pytanie, czy jak włoże silnik o masie 150 (+/-20) kg + skrzynia (30-40kg) to czy rama (zdrowa) to wytrzyma? Czy będe musiał ją jakoś wzmacniać? Czy po prostu się ona nie nadaje pod taką jednostke?
Pozdrawiam.
Re: Rama - samurai.
Obspawaj szyną kolejową 

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
amerykanie wsadzają V8...
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
hamerykanie to ramy zazwyczaj sobie nowe spawają heehe, a czy wytrzyma, myślę, że spokojnie, zawsze możesz wzmocnić.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
montuj śmiało widziałem , mało to jechałem juz srajtkiem z silnikiem 200 td z beczki i jakoś wszystko było git poza mocą i przyspieszeniami
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Ok, dzięki za informacje. Po prostu chciałem się upewnić niż potem płakać źe po lekkim skoku się coś "zwichruje" itd, itp.
Dzięki, pozdrawiam!
Dzięki, pozdrawiam!
na samurajowych mostach lepiej unikac skoczni , rama wytrzyma ale most moze sie zpsucAdek pisze:Ok, dzięki za informacje. Po prostu chciałem się upewnić niż potem płakać źe po lekkim skoku się coś "zwichruje" itd, itp.
Dzięki, pozdrawiam!

slavok pisze:hamerykanie to ramy zazwyczaj sobie nowe spawają heehe, a czy wytrzyma, myślę, że spokojnie, zawsze możesz wzmocnić.
pooglądaj amerykańskie fora

Widziałem już zmoty z mostami od unimoga i silnikami V6, jest też projekt z V8 wsadzonym.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
racja na pirate 4x4 to tak co 2gi hehe
wiadome suzukowa rama wytrzyma sporo, przeważnie klękają inne podzepoły.

Suzuki Samurai - samurai.org.pl