blaszanka czy cabrio?
Moderator: Albert_N
blaszanka czy cabrio?
po rolce mam dylemat zakladac tak jak bylo w oryginale blaszanke czy bude cabrio którą latwiej dostac?
Jeep ZJ 96' 5.2 lift 4,5", 33" był
pisane po 23 nie jest pawdziwe

Re: blaszanka czy cabrio?
a ja za suchymi ciuchami po calonocnym upalaniu czekajacymi w siatce pod dachem blaszanki!! i przyciemnianymi tylnymi szybami zeby tube bylo gdzie schowac

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

ja lubie słońce nad głowa ale fajnie tez miec sucho wiec ciezko wybrac - ogolnie bez dahu wiekszy lans a jak wiadomo lans to podstawa 

był: SJ500, 1988
jest: jimniak, 2001
Auto ma się do lansu, albo do lasu
Ja mam Cabrio do lansu po lesie
Kolego, wiesz co miałeś - wybierz sam. Do Cabrio są HardTop-y, a w blaszance niestety dachu nie ściągniesz 

4x4 Tczew
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
dokladnieŁeLeK pisze:Do Cabrio są HardTop-y, a w blaszance niestety dachu nie ściągniesz

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
w cabrio łatwiej zrobić klatkę jak tak lubisz te rolki to ja bym się zastanowił 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
ciezki wybór jest duzo plusów za blaszanka jak i za cabrio, blaszanke stawiam bez klopotu pod domem i nie ma obawy ze ktos potnie w nocy plandeke... za to wlasnie idzie sezon na jazde bez dachu... ot klopot,
dachowac juz nie mam zamiaru - os bede wolniej robiil a babral sie bardziej w blocie... tyle ze jak cabrio to bez dachu w blocie wewnatrz bedzie go pelno po upalaniu...
ciezka decyzja bo cabrio latwiej dostac...
dachowac juz nie mam zamiaru - os bede wolniej robiil a babral sie bardziej w blocie... tyle ze jak cabrio to bez dachu w blocie wewnatrz bedzie go pelno po upalaniu...

Blaszanka...
Chociaż jest kilka dni w roku co zazdroszczę cabrio...
Ale i tak jestem obiema rękoma za metalowym dachem 

Zielony Autobus 2,7TDi
Na Twoim miejscu wziąlbym cabrio.
Patrząc na Was widziałem że i tak nie pozostaniecie przy turystyce
,a cabrio łatwiej uciąć
Jeśli chodzi o Twoje obawy związane z ewentualną kradzieżą to zaależy od okolicy..
Patrząc na Was widziałem że i tak nie pozostaniecie przy turystyce

Jeśli chodzi o Twoje obawy związane z ewentualną kradzieżą to zaależy od okolicy..
LT Sven Hedin prawie terenówka.
ściągniesz dach w blaszance, ale tylko razczarny bielsko pisze:dokladnieŁeLeK pisze:Do Cabrio są HardTop-y, a w blaszance niestety dachu nie ściągniesz

Naczkinz
Człowiek człowiekowi wilkiem a zombi zombi zombi

Czy z dachem czy bez błota w środku jest tyle samoboomi2 pisze:ciezki wybór jest duzo plusów za blaszanka jak i za cabrio, blaszanke stawiam bez klopotu pod domem i nie ma obawy ze ktos potnie w nocy plandeke... za to wlasnie idzie sezon na jazde bez dachu... ot klopot,

Ale nie wyobrażam sobie upalać cały dzień w blaszanej puszce. A tak zdejmujesz plandekę i masz wiater we włosach

Naczkinz

jeśli auto tylko w teren to cabrio.
Jeśli ma jeździć też sporo po mieście i stać pod blokiem i w innych miejscach to blaszanka.
Jeśli ma jeździć też sporo po mieście i stać pod blokiem i w innych miejscach to blaszanka.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
sporo po mieście nie jeździ - weekendowo czasami bym chcial zabrać moje szczęścia na jakieś błotko,
a cabrio będzie tylko dwuosobowe więc z fotelika z tyłu nici.
wczoraj oglądałem blaszankę z 88 roku i różnica jest w grodzi pomiędzy silnikiem a kabina, mocowanie deski roździelczej też inaczej wygląda...
za to widziałem cabrio w super stanie do kupienia, ale suma z cabrio powala bo odrazu trzeba plandeke kupic...
a cabrio będzie tylko dwuosobowe więc z fotelika z tyłu nici.
wczoraj oglądałem blaszankę z 88 roku i różnica jest w grodzi pomiędzy silnikiem a kabina, mocowanie deski roździelczej też inaczej wygląda...
za to widziałem cabrio w super stanie do kupienia, ale suma z cabrio powala bo odrazu trzeba plandeke kupic...

cabrio może być normalnie 4-ro osobowe.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
- PITSJ413:)
-
bierz cabrio z hard topem
pod blokiem zostawisz i nikt Ci nie wlezie, szyby tez mozesz sobie przyciemnic a w upalne dni w kilka minut sciagasz i cieszysz sie wiatrem we wlosach
poza tym jest o kilka kilo lzejszy od blaszanki a w blocie ciezar ma znaczenie 

BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
W kilka minut ściągasz hardtop.PITSJ413:) pisze:bierz cabrio z hard topempod blokiem zostawisz i nikt Ci nie wlezie, szyby tez mozesz sobie przyciemnic a w upalne dni w kilka minut sciagasz i cieszysz sie wiatrem we wlosach
poza tym jest o kilka kilo lzejszy od blaszanki a w blocie ciezar ma znaczenie
A fiordy to ci pewnie z ręki jadły

Kiedyś jak miałem hardtop, to ściągnąłem go dwa razy - pierwszy i ostatni. Potem z ulgą sprzedałem.
Samemu praktycznie się nie da zdjąć/zamontować (zwłaszcza jak trochę sfatygowany).
Nie ma gdzie zostawić po ściągnięciu - wszędzie przeszkadzają gabaryty.
Po ponownym założeniu już najczęściej nie pasuje i trzeba go uszczelniać od nowa.
I tak trzeba mieć tylną klapę do cabrio i ją przykręcać (z zapasem).
Skrzypi, pęka i ogólnie wk...a

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
hard top odpada z powodów opisanych wcześniej,
jak cabrio to z plandeką, kończą mi się pomysły na blaszankę i chyba wyląduje w cabrio...
jak cabrio to z plandeką, kończą mi się pomysły na blaszankę i chyba wyląduje w cabrio...

znacie kogos z pomorskiego kto ma bude na zbyciu?

yea! wczoraj odebralem samiego po przeszczepie dachu.
wszystko wyglada zawodowa, przy okazji pozbyl sie rudego z reszty miejsc, teraz tylko go ciut podszpachlować, pomalowac na czarny mat i upalanie dalej
wszystko wyglada zawodowa, przy okazji pozbyl sie rudego z reszty miejsc, teraz tylko go ciut podszpachlować, pomalowac na czarny mat i upalanie dalej

Przeszczepiony dach? Wrzućjakies fotki jak to wyszło bo ciekaw jestem i jak bardzo bezcenna taka operacja.
Chociaz po obecnej pogodzie to sie ciesze ze mam cabrio
Chociaz po obecnej pogodzie to sie ciesze ze mam cabrio

był: SJ500, 1988
foty po weekendzie
napewno zrobie zanim go troche ubłocę