[SJ413 87r] Wahacze rurowe-proszę o pomoc
Moderator: Albert_N
[SJ413 87r] Wahacze rurowe-proszę o pomoc
Witam
Z powodu peknięcia tylnego resoru postanowilem zmienić resory na wahacze. Rury bezszwowe, polibusze, drążek panharda i ogólny zamyusl juz mam. Zastanawiam się z jakiego auta najlepiej spasować sprężyny i mocowania. Czy macie może jakąś fotorelację lub zdjęcia ora zpomysly..czy może ktoś juz przerabial temat i wie jak najlepiej porobić gniazda sprężyn? Będę wdzięczny za wszelaką pomoc. Ew fotki proszę na dyzio767@gmail.com. Każda opinia będzie dla mnie bardzo cenna, ponieważ będzie to pierwsza tego typu przeróbka a calość będę robil sam.
Amortyzatory postanowilem dac z Cherokee (mam takie na stanie) Mam również sprężyny od Merca 124, ale wydają mi się strasznie twarde..
Z powodu peknięcia tylnego resoru postanowilem zmienić resory na wahacze. Rury bezszwowe, polibusze, drążek panharda i ogólny zamyusl juz mam. Zastanawiam się z jakiego auta najlepiej spasować sprężyny i mocowania. Czy macie może jakąś fotorelację lub zdjęcia ora zpomysly..czy może ktoś juz przerabial temat i wie jak najlepiej porobić gniazda sprężyn? Będę wdzięczny za wszelaką pomoc. Ew fotki proszę na dyzio767@gmail.com. Każda opinia będzie dla mnie bardzo cenna, ponieważ będzie to pierwsza tego typu przeróbka a calość będę robil sam.
Amortyzatory postanowilem dac z Cherokee (mam takie na stanie) Mam również sprężyny od Merca 124, ale wydają mi się strasznie twarde..
Re: [SJ413 87r] Wahacze rurowe-proszę o pomoc
Na stronie Danielsa jest zdaje się cała relacja z przeróbki na sprężyny. Same springi brał zdaje się z felicji kombi.
No to od początku
...albo dupa ze mnie nie szukacz, albo znalazlem u niego tematy tylko o Nissanie. Dasz radę wrzucić mi link?
http://daniels.lumena.com/suzuki/projek ... zynski.htm
http://daniels.lumena.com/suzuki/suzi_s ... t_2006.htm

A co do Twoich sprężyn od Merca to można zastosować, ale muszą być z dużym przebiegiem... Nowe są zdecydowanie za twarde. Sprężyna od Felci Combi na alledrogo kosztuje 28zł sztuka nowa.
http://daniels.lumena.com/suzuki/suzi_s ... t_2006.htm

A co do Twoich sprężyn od Merca to można zastosować, ale muszą być z dużym przebiegiem... Nowe są zdecydowanie za twarde. Sprężyna od Felci Combi na alledrogo kosztuje 28zł sztuka nowa.
4x4 Tczew
Re: [SJ413 87http://www.forum4x4r] Wahacze rurowe-proszę o pomoc
hmm Daniels ma raczej tylko na temat samuraiadyzio767 pisze:...albo dupa ze mnie nie szukacz, albo znalazlem u niego tematy tylko o Nissanie. Dasz radę wrzucić mi link?

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
ze tak zapytam...przod i tyl od felicji??
a amory od czego byly by najodpowiedniejsze??

Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
na przod polecam z miska pajero I wachacze tylne (jakby co to mam nawet mocowania podnie gotowe , wyciete laserem i giete )
a na tył nie podejdą też??
zawsze to wszystkie 4-ry takie same i wystarczy wozić jeden zapasowy...
zawsze to wszystkie 4-ry takie same i wystarczy wozić jeden zapasowy...
tyle ze one sa mocowane na szpilke do uchwytu w ramie i 2 polibusze wiec wychyl tylko taki jak pozwoli polibusz zcisniety . na wachaczu rurowym na tyle uzyska wiekszy skok
oile na przod jest ok to na tyl wole rozwiazanie danielsa .
oile na przod jest ok to na tyl wole rozwiazanie danielsa .
LR mają wahacze montowane w taki sam sposób i wcale nie mają małego wykdzyżu.
Mocowanie na szpilke jest jednym z lepszych mocować pod względęm wykrzyżu.
Mocowanie na szpilke jest jednym z lepszych mocować pod względęm wykrzyżu.
wsumie moze i tak .ja mam ztylu lepszy ale szczerze nietestowalem bez amorow a amory z nivy wiec krotki z duzym skokiem ale dlamnie starcza