[SJ413 87r] Padla mi skrzynia wymiana od ...1.0?
Moderator: Albert_N
[SJ413 87r] Padla mi skrzynia wymiana od ...1.0?
..padla mi skrzynia. Chcialbym wymienić i zastanawiam się czy skrzynia 4ka od 1.0 nie mialaby mocniejszych przelożeń, czy szukac oryginalnej 5tki. Auto mam na jakimś wynalazkowym gaźniku chyba od Pony, pali mi duuuużo i jest slaby, stąd pomysl na skrzynię od 1.0.
Kombinowal ktoś coś takiego?
Kombinowal ktoś coś takiego?
-
- Kontaktowanie:
Re: [SJ413 87r] Padla mi skrzynia wymiana od ...1.0?
Ja bym wyczyscił i wyregulował gaźnik. Mi na gaźniku od pony chodził jak szczała dużo lepiej sie wkrecał i zero problemów z falowaniem obrotów. Ja pamietam że mi sie kiedys ssanie zacieło i cały czas go przylewało, sprawdz to bo w tedy są takie objawy że duużo pali i lipnie sie wkreca.
Lub jest jeszcze taka mozliwośc że ktoś przy motaniu gaźnika od pony źle go podłaczył, pamietam że tam sie cos zaślepiało a tylko nie które podłączało. Na forum nie raz już ukazywały sie fotki z opisami jak prawidłowo powinien byc podłaczony.
A co do skrzyni niech sie wypowie ktos inny.
Pozdrawiam i powodzenia
Lub jest jeszcze taka mozliwośc że ktoś przy motaniu gaźnika od pony źle go podłaczył, pamietam że tam sie cos zaślepiało a tylko nie które podłączało. Na forum nie raz już ukazywały sie fotki z opisami jak prawidłowo powinien byc podłaczony.
A co do skrzyni niech sie wypowie ktos inny.
Pozdrawiam i powodzenia

Suzuki Samurai 1.3 Springi, simex, wolne mosty
Czyli moje potwory i spółka

Czyli moje potwory i spółka

wkładałem do swojej 410 skrzynie piątkę.
w piątce wolniejsza jedynka, na reszcie nie zauważyłem jakichś większych zmian.
http://daniels.lumena.com/suzuki/samurai_inf.htm tutaj masz tabelkę gdzie wszystko ładnie opisane.
w piątce wolniejsza jedynka, na reszcie nie zauważyłem jakichś większych zmian.
http://daniels.lumena.com/suzuki/samurai_inf.htm tutaj masz tabelkę gdzie wszystko ładnie opisane.
Sj410, trochę liftu itd.
Skrzynia piątka sj413 nie pasuje do silnika 1.0
Można ewentualnie zmotać skrzynię 5 biegową do 410.
Można ewentualnie zmotać skrzynię 5 biegową do 410.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
no przecież właśnie o tym piszę
Opisywałem ze zdjęciami to przekładanie na forum

Opisywałem ze zdjęciami to przekładanie na forum
Sj410, trochę liftu itd.
...chlopaki-odpiszcie mi jasno- czy skrzynia od 1.0 4ro biegowa da się wlożyć do SJ 413. Ma ciut inne przelożenia i chętnie bym ją wymienil na tę co mi padla
Da się. Najlepiej włożyć ją z tyłu za siedzenia, bo wtedy nie przeszkadzadyzio767 pisze:...chlopaki-odpiszcie mi jasno- czy skrzynia od 1.0 4ro biegowa da się wlożyć do SJ 413. Ma ciut inne przelożenia i chętnie bym ją wymienil na tę co mi padla

Czytaj ze zrozumieniem...
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Tylko przypnij czymś, bo na wyjebach hałasować będzie
Tutaj masz pokazane moje przekładanie skrzyni.
Musisz zrobić tak samo, tylko trochę inaczej. Obudowę od 5-o biegowej pod auto, a obudowę od 4-o biegowej do "bagażnika"

Tutaj masz pokazane moje przekładanie skrzyni.
Musisz zrobić tak samo, tylko trochę inaczej. Obudowę od 5-o biegowej pod auto, a obudowę od 4-o biegowej do "bagażnika"

Sj410, trochę liftu itd.