Maglownica do regeneracji
Moderator: Albert_N
Maglownica do regeneracji
Witam,
Wszelkie znaki na niebie wskazują (luz, wyciek, odgłos), iż mam przekładnie kierowniczą do zrobienia.
Użyłem mocy gogli i znalazłem kilka firm we Wrocku i okolicy, ale zanim "umoczę", to się na forum spytam.
Kogo unikać, kogo polecacie ?
Wszelkie znaki na niebie wskazują (luz, wyciek, odgłos), iż mam przekładnie kierowniczą do zrobienia.
Użyłem mocy gogli i znalazłem kilka firm we Wrocku i okolicy, ale zanim "umoczę", to się na forum spytam.
Kogo unikać, kogo polecacie ?
Suzuki JLX Sidekick '93 1,6l 16V automat
Re: Maglownica do regeneracji
standard z wyciekiem pewnie cieknie spad wasa, mi wlasnie sie robi,
ogolnie bedziesz mial problem z warsztatami bo jest problem z tym oringiem, jest ktos kto ma takie oringi i wlasnie mi robi przekladnie,
puszcze ci namiary na PW
ogolnie bedziesz mial problem z warsztatami bo jest problem z tym oringiem, jest ktos kto ma takie oringi i wlasnie mi robi przekladnie,
puszcze ci namiary na PW
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
Na dodatek oprócz luzu i stukotu metalicznego z przekładni, jeszcze strasznie (co do odgłosu) rzęzi mieloną gumą łącznik pomiędzy kolumną a kolejnym elementem/drążkiem (?). Całą kolumne wymienić czy szukać tylko tego gumowego sprzęgu ? Jakiś pomysł gdzie?
No i jak to się fachowo nazywa?
No i jak to się fachowo nazywa?
ja mam wycięty z pasa transmisyjnego o grubości 15mm jest megahardmadafakaniezajebywalny polecam i koszty zerowe bo pewnie gdzieś taki leży
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

renerowalem przekladnie u siebi w jeepie i takie oringi a jest ich trzy albo cztery miedzy kanalami olejowymi to mi dorabiali w czestochowie.wiem ze jest to firma ktora specjalizuje sie w uszczelkach w tym do hydrauliki . jezdze na tym juz trzy lata i jest git
o ile mowimy o tych samych oringach
ja u siebie robilem bo w lewo wspomaganie mi dzialalo a w prawo niet i okazalo sie ze jeden oring troche wywinelo i cisnienie spierdzielalo
o ile mowimy o tych samych oringach
ja u siebie robilem bo w lewo wspomaganie mi dzialalo a w prawo niet i okazalo sie ze jeden oring troche wywinelo i cisnienie spierdzielalo
SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Jezeli tylko cieknie to wymienic uszczelniacze. Robota prosta, uszczelniacze do kupienia ew. do dorobienia bez problemu. Koszt ~30-50zl.
Jezeli jest luz, to sprobowac go skasowac zgodnie ze sztuka.
Jezeli to nic nie da, to szukac dobrej uzywki..
Jezeli jest luz, to sprobowac go skasowac zgodnie ze sztuka.
Jezeli to nic nie da, to szukac dobrej uzywki..
Vitara 30''
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
Na 3 mechaniorów, ten Twój wydał mnie się najrozsądniejszy.himself pisze: puszcze ci namiary na PW
Rzecz może być prostsza niż się wydawało na początku, choć o takie odgłosy to bym środkowego drążka nie podejrzewał (zresztą jak i 2 innych fachmanów), a wyciek i luz na maglownicy wygląda na taki coby tylko uszczelnić i wyregulować.
Dzięki za namiar, jak już będzie po robocie to potwierdze czy warto robić u gościa.
Dokładnie taki patent ma też człowiek z którym pracuje.viperecki pisze:ja mam wycięty z pasa transmisyjnego o grubości 15mm jest megahardmadafakaniezajebywalny polecam i koszty zerowe bo pewnie gdzieś taki leży
Chciałem zobaczyć jak to w Samuraiu jest.
Idealnie widać zbrojenie pasa na przekroju.

Co ciekawe tam gdzie on ma "gumę" ja mam krzyżak i odwrotnie

u niego warto robic i to potwierdzi kaazdy kto go zna i robil u niego cokolwiek, wiec o to bym sie nie martwil.
Gorzej bedzie jezeli twoja przekladnia bedzie wyryta i zajechana ale to wszystko sie dowiesz pewnie po rozkreceniu.
Pozdrawiam
Gorzej bedzie jezeli twoja przekladnia bedzie wyryta i zajechana ale to wszystko sie dowiesz pewnie po rozkreceniu.
Pozdrawiam
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
Zrobiłem i jest OK.himself pisze:u niego warto robic i to potwierdzi kaazdy kto go zna i robil u niego cokolwiek, wiec o to bym sie nie martwil.
Jako jeden z 3 prawidłowo postawił diagnozę, a nie zbył mnie jak inni.
Znaczy też będe teraz go polecał.