mosty z jimny w samuraiu
Moderator: Albert_N
mosty z jimny w samuraiu
hej pytanko apropos mostow z jimnego probowalem wyszukac ale niestety jakos slabo mi to poszlo! chce przerobic mojego js410 na wahacze z discovery do tego potrzebne mi sa szerokie mosty ! dalem ogloszenie na forum i kolega zaproponowal mi mosty z jimny ponoc w idealnym stanie ! i stad pytanie czy sa jakies wieksze roznice miedzy mostami samiego i jimnego (nie chodzi mi o mocowanie i przeloznie) ? mosty oczywiscie beda wzmocnione zeby nie staly sie zaraz bananami ! z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam
Re: mosty z jimny w samuraiu
Daruj sobie mosty od Jimnego - słabsze od Samurai'owych.
krotko i rzeczowo dzieki za infoN2O pisze:Daruj sobie mosty od Jimnego - słabsze od Samurai'owych.

ludzie z jimniaków wywalają te mosty i wkładają w to miejsce samuraiowe 

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
A tak właściwie co jest nie tak z tymi mostami od jimiego?
pewnie są za słabe i padają 

protetyk pisze:A tak właściwie co jest nie tak z tymi mostami od jimiego?
nie ma do nich gotowych mocnych szpejów
trzeba robić samemu

z tego co wiem to chyba maja 2 satelity , napewno duzo mniejsze przeguby i chyba ciensze polosieprotetyk pisze:A tak właściwie co jest nie tak z tymi mostami od jimiego?

Juz kiedys ktos napisal, ze trzeba zrobic samuraia z jimnika zeby dobrze dzialal

zeby dac wolne przelozenia i pto - trzeba dac samurauiowy reduktor.
Zawias na sprezynach i tak najczesciej wymieniaja i robia rzezby jak w samuraiach.
Za to silnik w jimniku jest fajniejszy

Jak mają 2 satelity to można szybko i po taniości zrobić blokade LSD, jak w BMW robią.
A mi się wydaje, że tylko silnik robi
A mi się wydaje, że tylko silnik robi

4x4 Tczew
Znaczy że trzeba suzukowych na zapas pokupić-przybywać ich nie będzie.
kupilem mosty z jimny w idealnym stanie zobczymy ile wytrzymaja narazie musze je rozebrac i wzmocnic pochwy! szerokie mosty do samiego niestety juz trudno dostac ;/woz chce zrobic do wyscigow wiec moze troche te mosty pojezdza ! jak je rozbiore to wrzuce fotki na forum pomierze przeguby bedzie mozna porownac z mostami z samiego ! skusilo mnie tez gotowe mocowanie pod wahacze bo chce zalozyc takowe z disco I
mocne wahacze robi Trasek i DXD
w środek włóż arb i półosie z italii
tył zostaw fabryczny
wszystko w temacie

w środek włóż arb i półosie z italii
tył zostaw fabryczny
wszystko w temacie

landwarsztat
" i tak warto żyć"
" i tak warto żyć"