Samurai gaźnik - który najlepszy?
Moderator: Albert_N
- plastic666
- jestem tu nowy...
Samurai gaźnik - który najlepszy?
Jaki gaźnik oprócz gaźnika od Pony, można zamontować w Samuraiu 1,3 ?
Re: Samurai gaźnik - który najlepszy?
plastic666 pisze:Jaki gaźnik oprócz gaźnika od Pony, można zamontować w Samuraiu 1,3 ?
Od lady, akurat taki mam, poloneza, civica, albo 4 sztuki od gsxra

Pozdrawiam
sj 425 606468554
- plastic666
- jestem tu nowy...
Przejrzalem forum i nie znalazlem nic konkretnego. Prosił bym o wiecej propozycji:) Z gory dziekuje:)
nie baw się w gaźniki - zakładaj wtrysk.
a najlepiej wymień silnik na taki który już jest na wtrysku taka moja rada z autopsji
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

- PITSJ413:)
-
w watku o montazu gaznika pony pisalem ze pasuje tez od swifta, lancera, colta(1.3, 1.5) ale tak jak pisza koledzy nie warto sie w to bawic tylko zamontowac wtrysk lub tak jak ja LPG i wszystkie problemy gina 

BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
- plastic666
- jestem tu nowy...
Odświeżam trochę temat ponieważ po dłuższym czasie i walce z gaźnikiem postanowiłem iść o krok do przodu i zmieniam na silnik z wtryskiem. Teraz mam parę pytanek otóż już paru "mechaników" powiedziało mi że to z deszczu pod rynnę. Nagadano mi ze czujniki i wszystko i dużo wszystkiego skomplikowanego i że nawet tłumik musi być szczelny i oryginalny. Jak to jest z tymi silnikami? Ktoś coś podpowie? Pozdrawiam i z góry dzięki za zainteresowanie:)
Nie ma żadnych scen z wtryskiem.plastic666 pisze:Odświeżam trochę temat ponieważ po dłuższym czasie i walce z gaźnikiem postanowiłem iść o krok do przodu i zmieniam na silnik z wtryskiem. Teraz mam parę pytanek otóż już paru "mechaników" powiedziało mi że to z deszczu pod rynnę. Nagadano mi ze czujniki i wszystko i dużo wszystkiego skomplikowanego i że nawet tłumik musi być szczelny i oryginalny. Jak to jest z tymi silnikami? Ktoś coś podpowie? Pozdrawiam i z góry dzięki za zainteresowanie:)
Czujniki są generalnie niezajebliwe.
Wydech ma być szczelny w każdym wypadku a nie dla tego, że wtrysk.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
- plastic666
- jestem tu nowy...
Ja wiem tylko czy musi być oryginalny?Kostuch pisze:Wydech ma być szczelny w każdym wypadku a nie dla tego, że wtrysk.
Nie musi. Katalizator też można wypruć.plastic666 pisze:Ja wiem tylko czy musi być oryginalny?Kostuch pisze:Wydech ma być szczelny w każdym wypadku a nie dla tego, że wtrysk.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.