problem z napedem tylnej osi
Moderator: Albert_N
problem z napedem tylnej osi
Witam,mam problem z napędem na sam tylko tyl,4x4 dziala z reduktora L i H a na 2 ni chu....naped wczesniej dzialal bez problem, po dwuch misiacach stania w garazu przestal dzialac:) ma ktos z was pojecie o co chodzi,dzieki za pomoc pozdro
jeep zj 4,0
Re: problem z napedem tylnej osi
ktoś Ci wał tylny zajebał..

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
to zależy co siękryje pod pojęciem "działa" - ciągnie i przód i tył? Czy działa w sensie jedzie (ale moze tylko przód ciągnie - wtedy rzeczywiście zamontowanie tylnego wału poprawi sytuacje 

był: SJ500, 1988
jest: jimniak, 2001
jest: jimniak, 2001
widze że prze asy jestescie...
ciągnie i przód i tył włsanie a jak przekręce na 2h tylko wał sie kreci ,ale ten któtki do reduktora ....shit

jeep zj 4,0
A drzek zmiany nie wyjmowales/demontowales?
- szerokimost
Kris2010 pisze:widze że prze asy jestescie...ciągnie i przód i tył włsanie a jak przekręce na 2h tylko wał sie kreci ,ale ten któtki do reduktora ....shit
wygląda to tak jak by była wbita N-ka na red. tylko niby jakim cudem

Samiec
A drzek zmiany nie wyjmowales/demontowales?
a co to jest,temat wynikł chyba z tego że sciągałem bude z ramy ale prxy napędach itp. nic nie grzebałem.....
a co to jest,temat wynikł chyba z tego że sciągałem bude z ramy ale prxy napędach itp. nic nie grzebałem.....
jeep zj 4,0
Jak sciagales bude to wyjmowales dratek zmainy przelozen reduktora.
Wyjmij go i ustaw dobrze popychacze, tzn. tak by przelozenie odpowiadalo wyborze na drazku.
4L
|
N
2H |
|_4H
Wyjmij go i ustaw dobrze popychacze, tzn. tak by przelozenie odpowiadalo wyborze na drazku.
4L
|
N
2H |
|_4H