Silnik z Jimny do Samuraja
Moderator: Albert_N
Silnik z Jimny do Samuraja
Witam , mam okazje kupić silnik 1.3 16V DOHC z 2004r w komplecie ze stacyjką , kluczykiem, komputerem, immobilizerem.
Pytanie moje brzmi czy skrzynia od mojego silnika na gaźniku będzie pasować do tego silnika ? bo mogę też zakupić oryginalną od jimnego ale nie wiem czy mocowania te same ?
Pytanie moje brzmi czy skrzynia od mojego silnika na gaźniku będzie pasować do tego silnika ? bo mogę też zakupić oryginalną od jimnego ale nie wiem czy mocowania te same ?
BODEK
Re: Silnik z Jimny do Samuraja
do 2004 pasowały.
Po 2004 już nie.
Wydaje mi sie że chodzi o stary/nowy typ silnika od jimniego(nowy na łańcuchu nie pasował) a stary na paskach powinen podejść ale nie jestem na 100% pewny
Po 2004 już nie.
Wydaje mi sie że chodzi o stary/nowy typ silnika od jimniego(nowy na łańcuchu nie pasował) a stary na paskach powinen podejść ale nie jestem na 100% pewny
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Ten z paskiem rozrządu pasuje, nie wiem jak ten z łańcuchem.
- orzelowski
- jestem tu nowy...
mam u siebie silnik na lańcuchu ze skrzynią jimniego.
poduszki samuraiowe sa takie same, pasuje bez problemu, do skrzyni trzeba dorobić kryze chyba 27mm
po za tym drążek zmiany biegów wypada przy reduktorze i tu trzeba trochę poprzeginać aby wszystko działało.
ogólnie sporo roboty, ale silniczek jest baja
poduszki samuraiowe sa takie same, pasuje bez problemu, do skrzyni trzeba dorobić kryze chyba 27mm
po za tym drążek zmiany biegów wypada przy reduktorze i tu trzeba trochę poprzeginać aby wszystko działało.
ogólnie sporo roboty, ale silniczek jest baja

Zapytaj Sałaty . Koles ma tak zmotane . Ale jezeli skrzynia nie pasuje to chyba lepiej kupic ze skrzynką .
Sałat ma 16V na pasku z tego co wiem.

Czasem na dachu.